Kars DSİ, Bülbül Deresinin ıslahını gerçekleştirdi

Kars DSİ, Bülbül Deresinin ıslahını gerçekleştirdi

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, "Bülbül deresi zorluklara ve engellere rağmen şehrin estetiğine olan katkısı ve olası can ve mal kaybının önlenmesi için ıslahı gerçekleştirildi." dedi.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Kars merkez Bülbül Deresinin il merkezinden geçmesi, etrafında yoğun yerleşim bulunmasının getirdiği zorluklara ve engellere rağmen şehrin estetiğine olan katkısı ve olası can ve mal kaybının önlenmesi için ıslahı gerçekleştirildi.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğünce 02.09.2016 tarihinde ihale edilerek 27.09.2016 tarihinde sözleşmesi akdedilmiş olan Kars merkez Bülbül deresi ıslahı inşaatı kapsamında il merkezinden geçen bu derenin ıslahı yapılmak suretiyle, yıllardır temizlenemeyen ve çok kötü bir görünümde olan Bülbül Deresindeki biriken kanalizasyon, evsel atık ve çamur temizlenerek, tabanı kaya dolgu, üstü beton ve çevre duvarları ile ferforje imalatları yapılmak suretiyle işlevsel ve sıhhi görünüme kavuşturuldu.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, çalışmalar hakkında şunları kaydetti: “Bülbül deresinin il merkezinden geçmesi ve etrafında yoğun yerleşim bulunmasının getirdiği zorluklara ve engellere rağmen şehrin estetiğine olan katkısı ve olası can ve mal kaybının önlenmesi için ıslahı gerçekleştirildi. Yapılanın korunması, kirletilmemesi ve işlevsel halde tutulması herkesin katkı koymasını gerektirir. Kars ilimize hayırlı olmasını dileriz.”

kars-dsi,-bulbul-deresinin-islahini-gerceklestirdi-(1).jpgkars-dsi,-bulbul-deresinin-islahini-gerceklestirdi-(2).jpgkars-dsi,-bulbul-deresinin-islahini-gerceklestirdi-(3).jpgkars-dsi,-bulbul-deresinin-islahini-gerceklestirdi-(4).jpg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler