Kars Ehlibeyt Derneği Kınama Mesajı

Kars Ehlibeyt Derneği Kınama Mesajı

Kars Ehlibeyt Derneği 15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimini kınadı. Kars Ehlibeyt Derneği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bismillahirrahmanirrahim

"Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir." (Mâide, 5/32)

Türkiyemiz, 15 Temmuz 2016 günü tarihinin en kara gecelerinden birini geride bıraktı. Milletimizin gözbebeği olan Ordumuz içerisinde kendini kamufle etmiş ve halkın emanet ettiği silahları kendi halkına doğrultacak kadar gözü dönmüş hain bir çete, yönetimi ele geçirmek amacıyla askerî darbeye teşebbüs etmiştir. Ancak; Allah’ın Müslümanlara gösterdiği merhamet ve halkımızın tüm kesimlerinin duyarlılığı ve dayanışması, iktidarın dirayetli, cesaretli duruşu ve diğer siyasi partilerin takdire şayan desteği ile bu darbe teşebbüsü kısa sürede bastırılmıştır. Darbe ve darbeci zalimlerden acı tecrübeleri olan ülkemiz ve milletimiz, büyük ve tehlikeli bir badireyi daha atlatmış oldu.

Emperyalist ve Siyonist planların ürünü olduğunda şüphe olmayan bu darbe girişiminin çeşitli görüş, düşünce, etnik ve mezhebî farklılıkları ve renkleri içinde barındıran Aziz Milletimizin bütün kesimlerinin, cesaretli duruşu ve fedakârlığıyla püskürtüldüğünü kimsenin göz ardı etmemesi, haktan ve halktan kopan iktidarların zevale mahkûm olduğunu asla unutmaması gerekir.

Küresel emperyalizm ve Siyonistler, yerli işbirlikçilerini, maşalarını ve uşaklarını da kullanarak yıllardır Müslüman coğrafyamıza fitne tohumları ekmeye, Müslüman ve mazlum halkları bölüp parçalamaya, yutmaya ve bulanık sudan balık avlamaya devam etmektedir. İşte öteden beri ülkemizde başlatılan ve cereyan eden, son halkasının da bu darbe teşebbüsü olduğunu gördüğümüz hain planlar ve eylemler artık sıranın Türkiye’ye geldiğini açık bir şekilde göstermektedir.

İşte bu gerçeklerin idraki ve bilinciyle bugüne kadar her zaman milletimizin birlik-beraberliğini, vatanımızın ve milletimizin maslahat ve menfaatlerini her şeyin önünde görmüş ve görmeye devam eden Türkiye Caferî Camiası kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları, bu hain darbe girişiminde de olayın başından beri halkımızın diğer kesimleriyle birlikte bu hıyanet ve dalalete tepkisini ve karşı duruşunu ortaya koymuş, seçilmiş hükümete destek vermiştir.

Bu vesileyle, bütün dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz: Halkımızın özgür irade ve oylarıyla seçilmiş yasal hükümetine ve siyaset kurumuna karşı her türlü terör, silahlı isyan ve darbe girişimini reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Siyaset kurumuna yasal olmayan yollarla müdahale eden ve ülkemizi kaos ortamına taşımayı amaçlayan; suçsuz, mazlum ve müstazaf insanların ve halkların her türlü acı ve ıstıraplarına vesile olan her türlü plan, eylem ve hareketi telin ediyoruz.

Emperyalist ve Siyonist güçlerin desteğiyle malum örgütün kalkışması karşısında, özgürlük ve vatan uğruna destansı bir kahramanlık ve fedakârlık örneği sergileyen ve onlarca şehit, yüzlerce yaralı takdim eden aziz milletimiz her türlü takdir ve teşekküre şayandır. Hiç şüphesiz bu büyük başarıya imza atan ve destan yazan milletimiz darbeci hainlere gereken dersi vermiştir.

Aziz Milletimiz, ölçüsüz hareketler ve mesnetsiz ithamlarla suçsuz günahsız insanların da mağduriyetine ve yaşın kuruyla birlikte yanmasına engel olacak ve özellikle etnik-mezhebî hassasiyetleri kaşımaya çalışan bilinçli veya bilinçsiz hainlerin ve ağababalarının ekmeğine yağ sürme gafleti içinde olanlara fırsat vermeyecek kadar basiret, cesaret ve metanete de sahiptir.

Rabbimiz bütün şehitlerimizi sonsuz rahmet ve mağfiretine mazhar kılsın, ailelerine sabırlar ve yaralılara acil şifalar inayet buyursun. Bütün şehit ailelerimize Yüce Rabbimizden büyük sabırlar ve mükâfatlar diliyoruz. Allahu Teala milletimize bir daha bu acıları yaşatmasın. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen, vatanına ve milletine ihanet etme niyeti taşıyan hainlere fırsat vermesin. Amin!"

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler