Kars eksi 19’u gördü

Kars eksi 19’u gördü

Kars'ta hava sıcaklığının gece eksi 19 dereceye düşmesi ile araçlar dondu, ağaçlar kırağı tuttu.

Sibirya soğukları Kars'ta hayatı olumsuz etkiliyor. Geceleri hava sıcaklığının eksi 19 dereceye kadar düştüğü kentte, sabah saatlerinde hava sıcaklığı eksi 16 derece olarak ölçüldü. Sabah erken saatlerde işe gitmek işçin sokağa çıkan vatandaşlar soğuktan olumsuz etkilenirken, aşırı soğuklardan ağaçlar da kırağı tuttu. Bazı vatandaşlar donan araçlarını çalıştırmak için saatlerce uğraştı.

"Ciğerlerime kadar soğuğu hissettim"

Kars'ın eksi 19'u gördüğünü ifade eden vatandaşlar, "Bugün Kars eksi 19'u gördü. Hava buz kesiyor. Her taraf beyazdan çiçek açmış durumda. Memleketimiz çok soğuk, şuanda çok üşüyorum. Kars'ın olağan bir hali bu. Bizler alışkın olmamıza rağmen bu sabah çok üşüdüğümü hissettim. Ciğerlerime kadar bu soğuğu hissettim" dediler.

Kars'a turla gezmeye gelen vatandaşlar ise kırağı tutmuş ağaçların önünde fotoğraf çekildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın genel olarak parçalı bulutlu olacağı bölgede gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma, don ve pus görülecek.

Rüzgarın kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzincan'da 0, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 19, Ağrı'da 17, Ardahan'da 12, Erzurum'da 11, Iğdır'da 4 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Iğdır'da 7, Erzincan'da 4, Erzurum'da 0, diğer illerde sıfırın altında Kars'ta 1, Ardahan'da 3, Ağrı'da 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede kar kalınlıkları Kars'ta 5, Erzurum'da 4, Ağrı'da 10, kayak merkezlerinden Kars Cıbıltepe'de 51, Erzurum Palandöken'de 58, Erzincan Ergan'da 23 santimetre olarak kaydedildi.

Açıklamada, bölgede buzlanma, sis ve don karşısında dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye düştüğü Kars'ta vatandaşlar buzla kaplı yollarda yürümekte zorlandı. Bazı vatandaşlar araçlarını battaniyelerle örterek soğuktan korumaya çalıştı.

Ağaçlarda ve diğer bitkilerde oluşan kırağı, kent manzarasında görsel güzellikler oluşturdu.

Sarıkamış ilçesinde binaların çatılarında 5 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

İlçede sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye kadar düştü, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Bu havalarda sokak hayvanları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarına dikkati çeken Turhan Kocaş, "Şu anda kışın en soğuk günlerinde sokak hayvanlarına bakmalıyız. Ben elimden geldiğince evimde yemek artıkları, ekmek kırıntılarıyla bu sahipsiz hayvanları beslemeye çalışıyorum." diye konuştu.

Kars eksi 16’yı gördü

Kars eksi 16’yı gördüaw903852_06.jpgaw903852_07.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler