Kars eksi 23’ü gördü, 13 köy yolu ulaşıma kapalı

Kars eksi 23’ü gördü, 13 köy yolu ulaşıma kapalı

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapanırken, termometreler ise eksi 23’ü gösterdi. Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi'ne ait ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Volkan KARABAĞ

Kars'ta etkili olan kar yağışı tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tipiden Merkez’e bağlı 2, Arpaçay’a bağlı 4 ve Susuz'a bağlı 7 olmak üzere toplam 13 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Kar ile Mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, belediye ekipleri ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri de sorumluluk alanlarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı. Kars’ta gece en düşük hava sıcaklığı eksi 23 derece ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Bölgede kuzeyli güney yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvetli esmesi bekleniyor.

Kars’ta gün içerisinde hava sıcaklığının eksi 7 derece olduğu tahmin edilirken, merkezde kar kalınlığı 15 santimetre, Sarıkamış Kayak Merkezinde ise kar kalınlığı ise 61 santimetre olarak ölçüldü.

BUZLANMA VE DON UYARISI:

Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI:

Bölgemiz genelinde dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesi beklendiğinden vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler