Kars Emniyet Müdürlüğü taşınıyor

Kars Emniyet Müdürlüğü taşınıyor

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Emniyet Müdürlüğünün önümüzdeki aylarda taşınacağını ve mevcut yerinin ise Polis Evine çevrileceğini söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Mevcut Kars Emniyet Müdürlüğünün Polis Evine çevrileceğini, Polis Evinin ise kirada bulunan kamu kurumlarına verileceğini kaydeden Vali Doğan, İl Emniyet Müdürlüğü binamız biliyorsunuz tamamlanmak üzere, birkaç ay içerisinde oraya taşınacağız. Mevcut şuanda fiilen kullanmış olduğumuz tarihi binayı da bu hafta sonu sayın Bakanımızla yaptığımız istişare sonucunda güzel bir Polis Evi yapmayı karar verdik. 12 tane süit oda, 18 tane de normal oda olmak üzere toplam 30 odalı yapmayı düşünüyoruz. Şuandaki mevcut Polis Evini de kirada bulunan kurumlarımız var, o kurumlarımızı da mevcut Polis Evine taşıyarak hem onları kiradan kurtarmış olacağım hem de böyle tarihi bir binayı da Polis Evine çevirerek Kars için kıymetlendirmiş olacağız.” dedi.

Kars’a önümüzdeki günlerde Yargıtay üyelerinin geleceğini söyleyen Vali Doğan, “Kars’a gelen her statüde insan var. Sanatçısından tutunda işadamına kadar, geçen hafta sonu Çıldır’da karşılaştığım bir grup Alarko’nun Genel Müdürleri, onlar gelmişlerdi. Şimdi önümüzdeki günlerde Yargıtay üyeleri gelecekler. Dolayısıyla bu tür sosyal tesislerin de ilimizde bulunuyor olması bu insanların buraya gelmesi için davetiye çıkartacaktır. O yüzden hem tarihi binaları koruma anlamında hem de gelecek misafirleri ağırlama anlamında böyle bir çalışmaya da karar verdik, inşallah o Polis Evi de ilimize güzel hizmet eder.” ifadesini kullandı.

Vali Doğan, Defterdarlık ve birkaç okulunda da taşınacağını dile getirerek, “Tarihi binalarımızda oturan kamu kurumlarımız var, onlara da yeni mekanlar yaparak o tarihi binaları da turizme kazandırma çalışmalarımız devam edecek. Birkaç tane okulumuz var biliyorsunuz, onun dışında Defterdarlık var. Bunları da yeni binalarına taşıyarak, yeni binalar yaparak bu tarihi binaları da turizme kazandırma çalışması içerisindeyiz. İnşallah bu yıl çok verimli geçer. Geçen yıl ki gibi, belki ondan da daha başarılı geçer. Ben yatırımların ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler