Kars Emniyeti Parklardan Öğrenci Topluyor

Kars Emniyeti Parklardan Öğrenci Topluyor

Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı ekipler okul saatinde okulda olması gereken ancak parklarda bulunan 91 öğrenciyi okullarına yönlendirdi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kars genelinde bulunan parklarda okulların açık olduğu saat diliminde Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler öğrencilere yönelik uygulama yaptı.

Yapılan uygulamalarda okul saatinde parklarda bulunan 91 öğrenci okullarına yönlendirildi. Okul çevresinde bulunan ve okulla ilgilerinin bulunmadığı tespit edilen 326 şahsın GBT sorguları ve kaba üst yoklamaları yapıldı. Yapılan GBT sorgulamaları neticesinde kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve "Ailenin Korunması" suçundan ilgili mahkemece hakkında yakalama kararı çıkarılan 2 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi.

Konu hakkında Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Halkımızın güven ve huzur ortamını yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler