'Kars en yaşanılır uygar kenttir'

'Kars en yaşanılır uygar kenttir'

17 kadın Yöresel Ürünler Pazarı Kent Müzesi Projesiyle teknik gezi kapsamında Türkiye'yi dolaşmaya başladı.

'Kars en yaşanılır uygar kenttir'

Kars’ın makus talihi değişiyor. Kanaat önderi kadınlar, ‘Kars en yaşanılır uygar kenttir’ diyerek küfeyi sırtına aldı. Bu sebeple 17 kadın Yöresel Ürünler Pazarı Kent Müzesi Projesiyle teknik gezi kapsamında Türkiye’yi dolaşmaya başladı.

Kars ilinin kültürel tarihi mirasının yanı sıra Karslı kadınların gönül birliği ve yerel sahiplenmesiyle gerçekleşmesi düşünülen, Serhat Kalkınma Ajansı’nın öncülük ettiği Yöresel Ürünler Pazarı Kent Müzesi Projesi için hazırlık çalışmaları başladı. Hazırlık çalışmalarının ilk ayağı olan teknik gezi kapsamında Karslı kanaat önderi kadınlar Eskişehir ve Bursa illerine iyi uygulama örneklerini görmek üzere yola çıktı. İlk durak noktası olan Eskişehir ilinde özellikle Odunpazarı Belediyesinin kadın emeğini öne çıkaran çalışmalarını yerinde izledi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile belediye meclisinde bir toplantı yapılıp proje ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Geziye katılan kanaat önderi kadınlar sivil toplum kuruluşu öncüleri, halk eğitim usta öğreticileri, kadın mahalle muhtarları, tarım danışmanı, Kars belediyesi peyzaj mimarı, girişimci gibi çok çeşitli kimliklerle aynı amaç etrafında birleşti.

Bugün de gezinin ikinci durak noktası olan Bursa’ya geçen kadınlar Saidabat Köy Kadınları Dayanışma Derneği ile görüşüp başarı öykülerini dinledi. Bursa merkezde konaklanan otelde Kadın Dostu Kentler Projesi koordinatörü Burcu Üzümcüler ve Nilüfer İlçesi Misi Köyü Kadınları Proje koordinatörü Meltem Maral ile toplantı gerçekleştirildi.

Bursa’daki incelemeler devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler