Kars esnafı 1 Haziran için hazırlıklarına başladı

Kars esnafı 1 Haziran için hazırlıklarına başladı

Açılış hazırlıkları yapan Kars esnafı, restoranlarda camların silindiği, yerlerin, masaların, sandalyeler ile mutfak alanlarını dezenfekte etti.

Koronavirüs salgınını tedbirleri kapsamında 21 Mart'tan itibaren oturma alanları kapatılan ve sadece paket servise izin verildiği için bir kısmı kepenk kapatan restoran ve kafeler, normalleşme sürecinde 1 Haziran'dan itibaren hizmet vermeye başlayacaklar. Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan, Restoran, kafe, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi işletmeler belli kurallara tabi olarak günün belli saatlerinde 1 Haziran'dan itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ve nargile kafeler ise kapsam dışı tutuldu. Bu mekanlar kapalı kalmaya devam edecek.

Bu kapsamda, açılış hazırlıkları yapan Kars esnafı, restoranlarda camların silindiği, yerlerin, masaların, sandalyeler ile mutfak alanlarını dezenfekte etti. 1 Haziran öncesi temizlik çalışmalarını tamamlayan mekanlar, pazartesi gününden itibaren müşterilerine hizmet vermeye başlayacak.

Restoran işletmecileri, yaklaşık 40 gündür kapalıyız, Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamasının ardından 1 Haziran pazartesi gününden itibaren yeniden Kars halkına hizmet vermeye başlayacağız. Bu nedenle işyerimizde temizlik boya ve dezenfektasyon çalışmaları yürütmekteyiz dediler.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında kapatılan, hizmetleri durdurulan ve 1 Haziran tarihinde vatandaşın yoğun olarak bulunduğu kafelerde hizmet vermeye başlayacak. Kafe işletmecileri de, işletmelerinde vatandaşa daha sağlıklı hizmet sunmak için işyerlerinde temizlik ve hijyen çalışmalarını tamamlayarak 1 Haziran tarihini beklemeye başladılar.

kars-esnafi-1-haziran-icin-hazirliklarina-basladi1.jpgkars-esnafi-1-haziran-icin-hazirliklarina-basladi2.jpgkars-esnafi-1-haziran-icin-hazirliklarina-basladi3.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler