Kars Gar Müdürü Metin Ruşen Tutaz, son yolculuğuna uğurlandı

Kars Gar Müdürü Metin Ruşen Tutaz, son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün İzmit’te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden TCDD Kars Gar Müdürü Metin Ruşen Tutaz için 30 yıldır görev yaptığı Gar binasında cenaze töreni düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Müdür Tutaz’ın cenaze törenine TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ile birlikte, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, TCDD Taşımacılık AŞ. Bölge Müdürü Sönmez Sefercik, Yolcu Hizmetleri Müdürü Muharrem Toraman, ASKF Başkanı Can Burhan Taş, mesai arkadaşları, ailesi ve dostları katıldı.

Törende konuşan TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Kars Gar Müdürü Metin Ruşen Tutaz’ın 25 yılı aşkın bir süredir hizmet ettiğini ve kedisinin çok mütevazı, çalışkan, her kes tarafından sevilen örnek bir kişi olduğunu söyledi.

Kendisini minnet ve hürmetle anacaklarını da söyleyen Apaydın, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve demiryolu camiasına baş sağlığı ve sabırlar diledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da taziye ve başsağlığı dileklerini ailesine ileten TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Bakan Arslan’ın Perşembe günü Kars’a geleceğini ve aileye taziye ziyaretinde bulunacağını söyledi.

Genel Müdür Apaydın’ın konuşmasının ardından mesai arkadaşlarından Birol Kaya, TCDD Kars Gar Müdürü Metin Ruşen Tutaz’ın özgeçmişini okudu.

Gar Müdürü Metin Ruşen Tutaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Birol Kaya: “Bugün son yolculuğuna uğurladığımız Müdürümüz Ruşen Tutaz; 1958 tarihinde Sivas’ta doğmuş eğitimini orada tamamladıktan sonra 1981 yılında kuruluşumuzda hareket memuru yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Çeşitli görevlerde başarıyla çalıştıktan sonra 15 Haziran 1999 tarihinde Kars Gar Müdürlüğüne Gar Müdür Yardımcısı unvanıyla atanmış ve bu görevi yaparken 2017 yılında rahatsızlığı nedeniyle tedavi için gittiği İzmit’te önceki gün hakkın rahmetine yürümüştür. Kendisi bulunduğu tüm görevlerde layıkıyla ve her zaman devlet menfaatine öncelik vererek iş ahlakı ve tüm yaşantısıyla hem içerde hem dışarıda herkese örnek olacak şekilde çalışmış ve yaşamıştır. Kendisine tüm demiryolu camiası olarak yüce Allahtan rahmet diler ailesi ve yakınlarına da sabrı cemil niyaz eder tüm demiryolu camiasına başsağlığı dileriz. Makamı cennet olsun.” dedi.

Buradaki törenin ardından Metin Ruşen Tutaz’ın cenazesi İstasyon Camisine getirildi. Burada öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mahalle Mezarlığında toprağa verildi.

kars-gar-muduru-metin-rusen-tutaz,-son-yolculuguna-ugurlandi-(1).jpgkars-gar-muduru-metin-rusen-tutaz,-son-yolculuguna-ugurlandi-(2).jpgkars-gar-muduru-metin-rusen-tutaz,-son-yolculuguna-ugurlandi-(3).jpgkars-gar-muduru-metin-rusen-tutaz,-son-yolculuguna-ugurlandi-(4).jpgkars-gar-muduru-metin-rusen-tutaz,-son-yolculuguna-ugurlandi-(5).jpgkars-gar-muduru-metin-rusen-tutaz,-son-yolculuguna-ugurlandi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler