Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bülteni

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bülteni

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ilin spor bültenini yayınladı.

 

Buna göre; Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programında yer alan, Kulüplerarası İl Birinciliği Halk Oyunları yarışmasında Kars Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Gençlik Spor Kulübü Minikler-Gençler ve Büyükler düzenlemeli dalda, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Spor Kulübü Gençler ve Büyükler dalında birinci oldular.

 

Nevruz kutlamaları kapsamında İl Müdürlüğü tarafından yapılan Nevruz Kupası Atletizm İl Birinciliği yarışmasında ise Yıldız Erkekler 2000 metrede Kemal Yıldırım 1., Tahsin Atalayın 2. ve Murat Bulut 3. oldu. Yıldız Kızlar 2000 metrede ise Tansu Elyıldırım 1., Burçin Topkaya 2., Sümeyye Kara 3. oldular.

 

Atletizm Federasyonu Başkanlığımızın 2011 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm Geliştirme Projesi yarışmasının 1. Kademe müsabakası 16 Mayıs 2011 tarihinde Ağrı İlinde yapılmıştır. Müsabakaya İlimizden 18 kişilik kafile katılmış olup, müsabaka sonucunda Yıldız Erkekler takım halinde 3. olmuşlardır.

 

Atletizm Federasyonu Başkanlığı’nın 2011 yılı faaliyet programında yer alan Atletizmi78 Geliştirme Projesi 2. kademe müsabakasına Kars’ı temsilen 17 kişilik kafile katıldı. Müsabaka sonucunda Yıldız Erkeklerde Kemal Yıldırım 6. oldu.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan Sporcu Eğitim Merkezine Atletizm, Boks, Güreş ve Kayak Spor branşlarında 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında sınavla yatılı ve gündüzlü statüde öğrenci alınacak. Sınavlar ise 1 Nisan–10 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacak.

 

Boks Federasyonu’nun 2011 yılı faaliyet programında yer alan ve Erzurum’da yapılan Genç Erkekler Milli Takım Hazırlık Kampına Kars’tan ise Sporcu Adem Koç katıldı.

 

Boks Federasyonu Başkanlığı’nın Büyük Erkekler Chemistry Turnuvası Almanya’nın Halle/Saale kentinde yapıldı. 05-09 Nisan 2011 tarihleri arasında Polonya’nın Varşova şehrinde ise Uluslararası Feliks Stam turnuvası yapılacak ve söz konusu yarışma ve kamplara Karslı Sporcu Abdülkadir Köroğlu davet edildi.

 

Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanlığı’nın 2011 yılı faaliyet programında yer alan ve Sarıkamış ilçesinde açılan Bocce 1.Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursu 60 kişilik katılımla sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler