Kars Günleri Başladı

Kars Günleri Başladı

“Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri” etkinlikleri başladı.

Kars Günleri Başladı

“Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri” etkinlikleri başladı.  

Kars Valiliği önünde açılışı yapılan ‘Kars Uluslar arası Kültür ve Turizm Günleri’ ilk gününde folklor ekiplerinin gösterisi ve ‘Kaz Güzeli’ yarışması yapıldı. Kars’ta hemen hemen hiç kimsenin katılmadığı etkinlikler, havanın yağışlı olması dolayısıyla kısa sürdü.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk’ün 6 aydır üzerinde çalıştığı ve Kars Valiliği ile birlikte Kafkas Üniversitesi, Kars Belediyesi, Kars Sanayi ve Ticaret Odası, STK'lar ve Karslı esnafların desteklediği etkinliklere; Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, TMHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Kars dışından gelen misafirler ile kurum ve daire amirleri katıldı.

‘Kars Uluslar arası Kültür ve Turizm Günleri’ sırasıyla TMHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk ve Belediye Başkanı konuşma yaptı. Daha sonra söz alan Kars Valisi Günay Özdemir, “Kars tarih boyunca birçok kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu kültür ve medeniyetler medeniyetlerden birçok eserde günümüze kadar gelmiştir. Ayrıca doğal güzellikleriyle de bir çok medeniyete sahiptir. Harakani hazretleriyle de her türlü inanç ve düşünceye saygılı hayat anlayışının yerleştiği bir ilimizdir. Günümüzde de Kars bu anlayış çerçevesinde ortak yaşama kültürü oluşturarak huzurlu bir kent olmuştur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından folklor ekiplerinin gösterisi yapıldı. Ardından kaz güzeli yarışmasına geçildi. Kaz güzeli yarışmasında derece giren kazların sahiplerine çeşitli hediyeler verildi.

20140612aw116433_01.jpg

20140612aw116433_02.jpg

20140612aw116433_03.jpg

20140612aw116433_04.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler