Kars Günleri yarın başlıyor...

Kars Günleri yarın başlıyor...

Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri Kars'ta “Bir başkadır Kars'ın Havası” sloganı ile başlıyor

Kars Günleri yarın başlıyor...

Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri Kars’ta “Bir başkadır Kars’ın Havası” sloganı ile başlıyor

Bu yıl ilki düzenlenecek olan “Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri”  yarın (12 Haziran’da) başlıyor. Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun (TMHGF), Kars Valiliği işbirliğiyle, Kars Belediyesi, Kafkas Üniversitesi, kentin sivil toplum kuruluşları, sektör odaları, esnafı, Kars dışındaki kanaat önderleri, federasyon ve dernekler ile birçok resmi kurum ve özel kuruluşun desteğiyle gerçekleşecek program, kentte dört gün boyunca bayram havası estirecek.

TMHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, geçtiğimiz yıl Anadolu’nun kadim kentlerine dikkat çekmek, tarihi, turizmi, kültürü, doğal güzellikleri ve ekonomik potansiyelini ülke ve dünya gündemine taşımak amacıyla ticari olmayan defile ve beraberinde bir dizi etkinlikleri de içeren programlar başlattıklarını söyledi. Bu kapsamda Adıyaman Nemrut Dağı’nda, Şanlıurfa Harran’da ve Gaziantep’te ticari olmayan ve o bölgenin kültürünün, tarihinin izlerini taşıyan defile programları yaptıklarını ifade etti. Aynı anlayışla 12-15 Haziran tarihleri arasında “Kars 2014 Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri” başlığıyla oldukça yoğun bir etkinlik programı hayata geçireceklerini belirtti. TMHGF Başkanı Öztürk, “Herkesi 12-15 Haziran’da Kars’a davet ediyoruz” dedi. 

Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri’nin gerçekleşmesinde emeği geçen, destek veren herkese teşekkür eden TMHGF Başkanı Öztürk, “Herkesi 12-15 Haziran’da Kars’a bu coşkuyu yaşamaya davet ediyoruz” dedi. 

Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri 12 Haziran 2014 tarihinde, Kars Valiliği önünde saat 14:30’da açılış töreni ile başlıyor. Konuşmaların ardından en güzel kaz yarışması ödülleri verilecek bir sergi açılışı da yapılacak.

Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri kapsamında birçok etkinlik yer alacak ve kentte yurt içi ve yurt dışından ziyaretçi akın edecek.

Kale ve Ani’de “22 Medeniyetin Kapısı Kars” defilesi “Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü işbirliğiyle “22 Medeniyetin Kapısı Kars” başlığı altında biri Kars Kalesi’nde diğeri Ani Harabeleri’nde iki defile gerçekleştirilecek. Ani’de ayrıca “Ani Gravürleri Sergisi” de yer alacak.

Yöresel folklör gösterileri ve Kars Kalesi’nde senfoni orkestrası eşliğinde Kars türküleri Yörenin geleneksel folklör gösterilerinin de yer alacağı programda, Özgür Sevinç yönetiminde Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan senfoni orkestrası eşliğinde solist Deniz Çevik’in icrasıyla yöresel türküleri seslendirecek.

Pazar yeri ve kültür sokağı

Öte yandan Kars merkezinde oluşturulacak pazar yerinde yöresel el sanatları ve ile sergi alanında satışa sunulacak ve Kars mutfağından lezzetler konuklara tattırılacak. Kültür sokağında ise Kars’ın tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraf, kitap ve resim sergisi düzenlenecek.

Motor sporları gösterileri ve Harley Davidson ekibi Kars’ta

Dünyaca ünlü motor sporcumuz Şakir Şenkalaycı Kars Kalesi etrafında nefes kesen bir motor gösterisi sunarken, Harley Davidson ekibi de etkinlik boyunca Kars sokaklarına renk katacak.

Yamaç paraşütü gösterisi

Hava koşullarının uygun olması durumunda Türk Hava Kurumu’nun yamaç paraşütü ekibi bir gösteri yapacak.

Çocuklar da programda unutulmadı

Etkinlikler boyunca çocuklara özel oyun parkı festival alanında yer alacak. TÜYAP Çocuk Tiyatrosu dört gün boyunca çocuklara özel oyunlar sergileyecek. Ayrıca programda çocuk filmleri özel gösterimi de yapılacak.

Gökyüzü Gözlem Şenliği

Kent merkezine kurulacak bir planeteryum ile gençlerin ilgisi uzay bilimine yönlendirilecek. İstanbul’dan getirilecek teleskoplarla Prof. Dr. Dursun Koçer ve ekibi gece boyunca gökyüzünün güzelliklerini gözler önüne serecek.

Aşıklar gecesi

Kars’ın sevilen aşıkları üçer takım halinde Kars Kalesi’nde sahne alacak. Özel olarak hazırlanan sahnede atışarak sazları ve sözleri ile konuklara hitap edecek.


Cirit ve binicilik gösterileri

Selim Kaymakamlığı’nın desteğiyle ilçede gerçekleştirilecek cirit gösterileri geleneksel sporumuzu sevenlere görsel şölen yaşatacak.

Şehir, kültür ve doğa gezileri

Ebul Hasan Harakani Türbesi, 12 Havariler Kilisesi, Kuyucuk ve Çıldır Gölü ve Arpaçay Barajı gibi Kars’ın tarihi, kültürel ve doğal mekanlarına rehber eşliğinde geziler düzenlecek.

Kadir Has Üniversitesi Şehir Sanatları Akademisi kurucularından Grafittiy sanatçısı Gölge tarafından Kars Meydanı’nda festival anısı olarak kapsamlı bir graffitiy çalışması yapılacak. Bu çalışma hem Kars’ın hem de etkinliğin nişanesi olarak kalacak.

Kars Koşusu ve Kars Maratonu

Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri, Türkiye’nin dördüncü uluslararası maratonu olacak Kars Maratonu ve 10 km’lik Kars Koşusu ile son bulacak. Birinciye ağırlığınca graviyer peynir ödülü verilecek. Volkan Karabağ / karsmanset.com

kars_35x50.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler