Kars Halk Eğitim Merkezi faaliyetleri

Kars Halk Eğitim Merkezi faaliyetleri

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezleri 2009–2010 eğitim ve öğretim yılı faaliyetleri basına aktarıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Herkes için, her yerde, hayat boyu öğrenme ilkesiyle hareket ediyoruz. Özellikle ilimizde yaşayan vatandaşların, örgün eğitime devam eden ve örgün eğitim dışında kalan kursiyerlerin mesleki, teknik ve sosyal alanda ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, çağın gelişen ve değişen teknolojilerine uyum sağlamalarına katkıda bulunmak, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri beceriler kazandırmak, aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlayacak mesleki yeterlilik kazandırmak için kurslar ve sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz” denildi.

  Açıklamada ayrıca, “Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğü’nce meslek kursları kapsamında Bilgisayar, Kalorifer Ateşçiliği, Aşçılık, Arıcılık, Sığır Besiciliği, Makine Nakışları, Giyim, Eczanelerde Çalışan Destek Personelinin Eğitimi Kursları düzenlenmektedir. Sosyal kültürel kurslar kapsamında 1. ve 2. Kademe İngilizce, Pratik İngilizce, Halk Oyunları, Gitar, Keman, Piyano, Bağlama, Aerobik, Boks, Güreş, Satranç, Diksiyon, Resim ve El Sanatları Kursları, Okuma-Yazma Kursları düzenlenmekte. Bu kapsamında 1. kademe ve 2. Kademe okuma- yazma kursları ile Okullarda eğitim kalitesini arttırmak amacıyla bursluluk ve yatılılık sınavlarına hazırlık kursu, Seviye Belirleme Sınavlarına hazırlık kursu ve Üniversite sınavlarına hazırlık kursları halen aktif olarak devam etmekte” ifadeleri yer aldı.

  Bu kurslarla birlikte özellikle Rusça, Evde Çocuk Bakımı, Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Kursu ve Bilgisayarlı Muhasebe Kurslarının açılması için kayıtların başladığını da duyuruldu. Kurs kayıtları, halkın istek, ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda 12 ay boyunca devam ettiği, kursiyerlerin istekleri üzerine hafta içi her gün, hafta sonları ve akşamları saat: 17.00’den sonra kursları açıldığı da vurgulandı.

  Son olarak, “Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğümüz, 7 gün 09.00-24.00 saatleri açık olup, halkımızdan gelen talepler doğrultusunda eğitim faaliyetlerine yıl boyunca devam edecektir. İstenen alanda eğitim almak isteyen vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın Halk Eğitim Merkez Müdürlüğüne müracaat etmeleri yeterli olacaktır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler