Kars Halkı Demokrasi Meydanında Sanatçılarla Buluştu!

Kars Halkı Demokrasi Meydanında Sanatçılarla Buluştu!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın daveti üzerine Kars’a gelen sanatçılar Demokrasi Meydanında Kars halkı ile buluştu. Bakan Arslan’da Kars’a telefon ile bağlandı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars’ın Demokrasi Meydanı olarak adlandırılan İl Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti Kars İl Başkanlığı önünde binlerce kişi yağmura aldırmadan Demokrasi Nöbetini tutmaya devam ediyor. Demokrasi Nöbetinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın daveti üzerine Kars’a gelen sanatçı Armağan Elçin, Suat Suna ve Recep Ergül Kars halkı ile yağmur altında buluştular.

Sahnede önce Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın Türk Bayraklarını sallayarak Kars halkını selamladılar. Vali Doğan burada Kars halkına hitaben bir konuşma yaparak, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından her gün bu meydanda birlikte olduk.” dedi. Vali Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “O gün Osmanlının torunları olduğunuzu gösterdiniz. Osmanlının torunu olmak zor iştir kolay iş değildir. Sizde bu zor işi başararak Osmanlı torunu olduğunuz için ben bütün Karslı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Pazar gününe kadar yine meydanlardayız. Reisi Cumhurumuzun emrettiği şekilde yine buralarda, bu sokakları, bu meydanları birlikte dolduracağız. İnşallah ondan sonra milletimizin, devletimizin bekası için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ben herkese hayırlı akşamlar diliyorum.”

Demokrasi Meydanına AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’ın telefonu ile bağlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kars, Demokrasi Nöbetini tutmaya devam ediyor. Sokaklara çıkan, tankların önünde duran, namlunun önünde duran, demokrasisine sahip çıkan Karslıların hepsini saygıyla selamlıyorum. Yine İl Başkanımız, Valimiz, Belediye Başkanlarımız, bütün arkadaşlarımızın gayretleriyle Kars, Kafkasların Serhat Şehri olarak sesini Türkiye’nin her yerine, Dünyanın her yerine duyurmaya devam ediyor. Diyor ki; ‘Ben milli irademe sahip çıkıyorum, ülkenin geleceğine sahip çıkıyorum, çocuklarımın ve torunlarımın geleceklerine sahip çıkıyorum’ o yüzden sizlere müteşekkiriz, çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Değerli sanatçılarımız Armağan hanım, Suat bey sağ olsunlar Kars’ın Demokrasi Nöbeti katkı koymak adına Kars’talar sizinle birlikteler ve tabi ki onlarla birlikte değerli hemşerimiz Recep bey ile Kars’ta hemşerileri ile birlikte Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bizimle birlikte. Dolayısıyla Kars’ın Demokrasi Nöbetini, Demokrasi Şenliğini şenlendirdiği için katkı koyduğu için çok çok teşekkür ediyorum. Sizinle birlikte iken de konuştuk; milli şuur çok önemli, millet şuur çok önemli. Gerçekten Kars’ın her türlü rengi, etnik yapısı, mezhebi fark etmez, siyasi görüşü fark etmez dedi ki; ‘Biz birlikte milli şuuru oluşturuyoruz’ ve milli şuur Kars’tan Türkiye’nin her yerine dalga dalga yayıldı. O yüzden sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuna, sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dik duruşuna, onların yol arkadaşlarının dik duruşuna minnettar olduğumuz gibi sizlerin de dik duruşuna minnettarız. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Yine de teşekkürümüz elbette ki güvenlik güçlerimize, silahlı kuvvetlerimiz içerisindeki Peygamber Ocağına uygun davrananlara da saygımız var minnetimiz var. Allah sizden razı olsun ki Demokrasi davasında geleceğimize sahip çıkıyorsunuz, hep beraber geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu akşam da Kars’ta çok güzel bir etkinlik var, bu etkinliğe katkı koyan sizlere, değerli katılımcılılara teşekküre diyorum saygılar sunuyorum.” dedi.

Başkan Çalkın ayrıca Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in de programdan bilgisi olduğunu belirterek, tüm katılımcılara Selam’ını iletti.

Sanatçı Recep Ergül, tam 3 yıldır Sarıkamış Şehitleri’ni anma programlarına katılmadığını belirterek, “O teşkilattan, o örgütten adının başında sanatçı olan iki kuruş etmez birisi Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yine Sarıkamışlı bir bürokratı ayarlayarak, bizim çalışmalarımızı taklit edip Sarıkamış’ta 20 bin kişinin huzuruna çıktı. Ben memleketime hiç küsmedim ama ne oldu da bu memleketin bir kültür elçisi gibi çalışan şu Recep Ergül’ü neden çağırmıyorsunuz diye de sormalarını bekledim doğrusu. Sormadılar… Dün gazetelerde bu arkadaşların da göz altına alındığı haberini aldım ama keşke olmasaydı dedim. Çünkü sanat ciddi bir iştir, önemli bir uğraştır diye düşünüyorum. Ben o gün tankların karşısına bu kadar yiğitçe çıkan Karslıların olduğunu tahmin etmiştim ama bunu görüntülerden de görünce bir kez daha sizlerle gurur duydum.” şeklinde konuştu.

Sanatçı Armağan Elçin ve Suat Suna ise birlik beraberlik mesajları vererek, Kars’ta Karslılarla birlikte Demokrasi Nöbetinde buluşmanın büyük mutluluk verici olduğunu dile getirdiler.

Orkestrasız vatan türküleri söyleyen sanatçı Recep Ergül’e Vali Rahmi Doğan, sanatçı Suat Suna’ya Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve sanatçı Armağan Elçin’e AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın çiçek vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Programın ardından AK Parti İl Başkanlığı tarafından Demokrasi Nöbeti tutan Kars halkına yemek ikram edilirken, Demokrasi Nöbeti yağmura rağmen devam etti.

kars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(18).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(19).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(1).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(2).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(3).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(4).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(5).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(6).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(7).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(8).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(9).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(10).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(11).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(12).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(14).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(13)-001.jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(15).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(16).jpgkars-halki-demokrasi-meydaninda-sanatcilarla-bulustu!-(17).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler