Kars İçin 2017-2018 Hamle Yılı Olacak

Kars İçin 2017-2018 Hamle Yılı Olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars için 2017-2018 yılının hamle yılı olacağını belirterek, özellikle grup köy yolları başta olmak üzere Kars’ın köyleri için 48 Milyon ödeneğin hazır olduğunu söyledi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars ziyaretinde Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’ın da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

BAKAN ARSLAN’DAN TEŞEKKÜR!

Bakan Arslan düzenlediği basın toplantısında, “Valimizi teşekkür ediyorum; Mülki İdare Amiri olarak sağolsun her zaman katkı koyuyor, işleri takip ediyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum; imkanları olmamasına rağmen ‘Biz yapalım’ dediğimizde işbirliği ile ilgili ‘her türlü kolaylığı sağlarım’ dediler. Milletvekilime teşekkür ediyorum; Selahattin bey gerek burada gerek Plan, Bütçe’de gerek Ankara’da, Meclis’te Kars için, Türkiye için uğraşıyor, ama semeresini de birlikte alıyoruz. İl Başkanı ve çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yaptığı açıklama şöyle:

YA SÖZ VERMİYORUZ, YADA VERDİĞİMİZ SÖZÜN GEREĞİNİ YAPIYORUZ

Grup köy yollarının sıcak asfalt olması gereğinin üzerinde durduk. Bunun köylülerimizle, insanlarımızla istişare ederken yapacağız dedik. Ben sahayı gezerken söylüyorum; ancak yeni aldığımız sorumluluk çerçevesinde her zaman sahada olamayabiliyorum. Çünkü 81 ildeki projeleri takip etmek, Bakanlığımızın yapmış olduğu işleri takip etmek durumundayız. Böyle olunca da sağolsun Milletvekilimiz Doktor Selahattin Beyribey her zaman geliyor, köy köy geziyor, İl Başkanımızla, teşkilat mensubu arkadaşlarımızla, il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızla, belediye başkanlarımızla ne yapılması gerektiğini, neyin öncelikli olduğunu tespit ediyorlar. Bu öncelikler çerçevesinde de verdiğimiz köy yollarının sıcak asfalt olması ile ilgili sözün gereğini yerine getirmek adına ciddi bir mesafe aldık.

KARS İÇİN 48 MİLYON ÖDENEK HAZIR

Özellikle İller Bankasından borçlanmakla ilgili bir süreci başlattık. Yaklaşık 40 Milyon oradan bir para alacağız. Gerek benim gerek Milletvekilimizin, sağolsun Valimizde Ankara’ya geldiğinde bilgileri getiriyor, birlikte istişare ediyoruz. Ankara’dan bu işleri yapmak adına sene sonu olmasına rağmen, bir 5 Milyon, bir de 3 Milyon ilave para aldık. Biz bu 48 Milyon ile inşallah en azından Kars’ın bütün köylerinin daha yoğun yaşanan grup köy yolları başta olmak üzere sıcak asfalt sürecini başlatacağız. 2017 ve 2018 yılında sizde şahit olacaksınız. Bu anlamda Kars köyleri açısında bir hamle yılı olacak. Bununla ilgili biz gereğini yapıyoruz, Karslı da, Kars’ın köylüleri de bunu görecekler, bu sözlerimizin arkasında durduğumuzu görecekler. Biz ya söz vermiyoruz, ya da söz veriyorsak kesinlikle gereğini yerine getiriyoruz.

ŞEHİR İÇİ YOLLARI TAMAMLANMA TARİHİ: 2018

Kars merkezde Belediyenin imkanlarıyla yapılmasının zor olduğu ilimizin içindeki ana arterleri tamamlamak adına da bir sözümüz vardı, bu konuda biz gerek Gaffar Okan Bulvarını, gerek Hüseyin Atak Bulvarını gerekse Paşaçayır ve Sanayi tarafına giden Kümbet Köyünü de içine alan yolları yapmıştık, insanlarımız biliyor. Ancak şehir içi yollarının bağlantısı çok önemliydi o yüzden sözleri verdik. Onun da gereğini yapmak üzere bütün çalışmalarımızı yaptık. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz burada çalışmalarını yaptı, az önce arkadaşlarla onun da ayrıntılarını konuştuk. Bu sene özellikle Hüseyin Atak Bulvarı'nı, Paşaçayırı, Kars’ı Organize Sanayi’ye bağlayacak olan Faik Bey caddesini de komple karayolları standardında yenileyerek iyileştireceğiz. Mihralibey Köprüsü’nden İnönü Caddesi kısmı eksikti biliyorsunuz, Hüseyin Atak Bulvarını yapmıştık, Ali Gaffar Okan Bulvarı’nı yapmıştık. İnönü Caddesi'ni de yine Karayollarının yaptığı yollarının standardına getirmek adına çalışmamızı yapacağız. Yine bilirsiniz özellikle İl Genel Meclisi binamızın olduğu yerden Faikbey Caddesi’ne bağlayacağız. Ayrıca İtfaiyenin olduğu veya Digor Pazarı diye de ifade ettiğimiz yeride Cumhuriyet Caddesi’nden, Faikbey Caddesi’ne bağlayacağız. Bunların standardını Ali Gaffar Okan Bulvarı veya İsmail Aytemiz’in bağlı olduğu yolları Karayollarının yapmış olduğu standartlara getirmiş olacağız. Ayrıca yine Ani Yolu bizim için çok önemlidir. Kars Ani yolunda biliyorsunuz yenilenmesi sözünü vermiştik, onun çalışmasını yapacağız. Ancak çevre yolundan Kars'ın içine giren Subatan yolu diye de bildiğimiz yolu da yine bu sene Karayolları standardına getireceğiz, onun da çalışmasını yapacağız. Önümüzdeki yıl ise özellikle Digor yolunun devamı olan şehrin içine gelen yolu da getirip Cumhuriyet Caddemizle birleştireceğiz. Aynı anda bu çalışmaları yaparsak şehir trafiği çok olumsuz etkilenecek. Dolayısıyla şehir için trafiğinin de çok olumsuz etkilenmemesi adına bu kısmı da inşallah bir sonraki sene yapacağız. Yine bir sözümüz vardı Mihralibey Köprüsü’nden Üniversiteye giden yolun özellikle Cumhuriyet Köyü kavşağına bağlanması sözümüz vardı. İnşallah ona da bu sene başlayacağız. O biraz ham yol olması nedeniyle biraz zaman alması hasebiyle 2018 yılında bitmiş olacak. Dolayısıyla şehir içi ile ilgili de verdiğimiz sözlerin hepsini, bir kısmını 2017’de bir kısmını da 2018’de tamamlayarak sözümüzü yerine getirmiş olacağız.

kars-icin-2017-2018-hamle-yili-olacak-(1).jpgkars-icin-2017-2018-hamle-yili-olacak-(2).jpgkars-icin-2017-2018-hamle-yili-olacak-(3).jpgkars-icin-2017-2018-hamle-yili-olacak-(4).jpgkars-icin-2017-2018-hamle-yili-olacak-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler