Kars İl Genel Meclisinde İki Önemli Konu Görüşüldü

Kars İl Genel Meclisinde İki Önemli Konu Görüşüldü

İl Genel Meclisinin 2’nci Olağan Toplantısı bugün İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda iki önemli konu görüşülerek karara bağlandı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı başkanlığında yapılan 2’nci Olağan Toplantı açılış ve yoklamanın yapılması ile başladı. Başkan Dallı, ikinci madde olan 02.01.2017 tarihli toplantıya ait tutanak özetinin okunması istedi. Tutanak özetinin okunmasının ardından oylamaya sunuldu ve oy birliği kabulüne karar verildi.

İL ÖZEL İDARESİ DENETİM KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Başkan Dallı, İl Özel İdaresi Denetim Komisyon üye seçimi için adayları belirledi. Seçimde aday olan AK Parti Kağızman İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Demir, AK Parti Sarıkamış İl Genel Meclis Üyesi Murat Karakurt, AK Parti Arpaçay İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Çobanoğlu ve HDP Susuz İl Genel Meclis Üyesi Sinan Mencütekin ve HDP Digor İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yardımcıel kapalı zarf usulü ile Meclis oylamasına tabi tutuldular. Aday olan Meclis üyelerinin her biri 21 oy alarak İl Özel İdaresi Denetim Komisyon üyeliğine seçildiler.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRETLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Dallı, dördüncü madde ile ilgili bir açıklama yaparak, “Bizle çalışan personel her yıl Meclis tarafından TEFE-TÜFE’ye göre ücret artışları gerçekleştiriliyor. Bugün de burada kurum müdürünün tekliflerini dinleyeceğiz ve buna göre Meclis bir karar verecek.” dedi.

İl Özel İdaresi tarafından İl Genel Meclis Başkanlığına ‘Sözleşmeli Personel’ konulu bir yazı gönderildiğini belirten Başkan Dallı, yazının okunmasını istedi. ‘Sözleşmeli Personel’ konulu okunan yazı şöyle:

“5302 sayılı Özel İdaresi Kanununun 36. Maddesi hükmüne göre İl Özel İdaresi 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesi uyarınca sözleşmeli personel çalıştırılabilir denilmektedir.

Maliye Bakanlığının 04.07.2016 tarihli ve 27998389-01.06.02-6152 sayılı genelge ile 01.07.2016 – 31.12.2016 dönemlerinde geçerli olmak üzere ayrıca Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 63107535-01.06.02-(115708-184)-6181 sayılı Genelgesi ile “5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesi çerçevesinde tam zamanlı sözleşmeli personel istihdamına ilişkin uygulamaların ilgili meclis veya yönetim kurulu kararı ile verilen iznin amacına uygun olarak yürütülüp yürütülmediğinin tespiti için, tam zamanlı sözleşmeli personel istihdamına yönelik olarak alınacak meclis veya yönetim kurulu kararlarında her bir kadro unvanı için kaç adet tam zamanlı sözleşmeli personel istihdamına izin verildiği de açıkça karara bağlanacaktır.” Bu nedenle 2017 yılında kaç adet sözleşmeli personel çalıştırılacağının belirlenmesi için yazımızın İl Genel Meclisinde görüşülerek karara bağlanmasını rica ederim.”

15 PERSONEL VAR, 3 PERSONEL DAHA TALEP EDİLDİ

Okunan yazının ardından Başkan Dallı konuya açıklık getirmesi için sözü İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürü Muharrem Güngör’e bıraktı. Güngör ise, “İl Özel İdaresinde istihdam ettirilen sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi için buradayız. Şuanda 9 tane mühendis, 1 mimar,4 tekniker ve 1 kısmi zamanlı avukatımız toplamda ise 15 personelimiz var. Ayrıca 1 mühendis, 1 mimar ve 1 tam zamanlı avukat daha çalıştırmak için teklifimiz mevcuttur.” dedi.

Başkan Dallı, Güngör’ün istemini ve toplantının dördüncü maddesi olan ‘İl Özel İdaresinde istihdam ettirilen sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi’ni Meclis oylamasına sundu ve oy birliği kabulüne karar verildi. Düzenlenen Meclis Toplantısı bir sonraki toplantının yapılacağı tarihin belirlenmesinin ardından kapatıldı.

kars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(1).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(2).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(3).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(4).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(5).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(6).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(7).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(8).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(9).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(10).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(11).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(12).jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(13)-001.jpgkars-il-genel-meclisinde-iki-onemli-konu-gorusuldu-(14).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler