Kars İl Müftülüğünden İftar Yemeği

Kars İl Müftülüğünden İftar Yemeği

Kars İl Müftülüğü, temeli Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından atılan ve yapımı devam eden Kars Yatılı Bölge Kız Kur'an Kursunun inşaatına maddi ve manevi destekte bulunan Karslı iş adamlarına düzenlediği program ile iftar yemeği verdi.

 

Program Kars Merkez Hacı Halil Cami İmam Hatibi Kadir Taş’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını İl Müftüsü İlyas Gümüş yaptı.

 

Gümüş, hayırsever Karslı iş adamlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Ramazan ayının paylaşma ayı olduğu değinerek, “ Burada amaç şudur insanları bir araya getirerek bir masa etrafında birleştirmek, avuçlarımızı açarak birbirimize dua etmek ve ilahi rahmet istemek ve ondan af ve mağfiret dilemektir. Bu da birbirimizin arasındaki kardeşliğin gelişmesine vesile olmaktadır.” diyen Gümüş konuşmasına şöyle devam etti;

“ Bu vesile ile bir araya geldiğimiz bu gün, bildiğiniz gibi Diyanet Vakfı Kars Şubemiz vasıtası ile temelini attığımız Kars Yatılı Bölge Kız Kur’an Kursumuz, dördüncü katına gelmiş durumdadır. Bu sürece gelirken, sizlerle yine Kars Valimizin önderliğinde bir araya gelmiştik. 11 Temmuz’da yardımlarınıza başvurmuştuk, sizlerde bizlere keselerinizin ağzını açtınız. Ben ondan dolayı bütün iş adalarımıza teşekkür ediyorum. Yardımların devamını bekliyorum.”dedi.

 

Kars Valisi Ahmet Kara ise ilmimizi ziyadelendirmek için işte bu ilim yuvalarına ihtiyaç vardı ifadelerini kullanarak şöyle konuştu, “Bu gün burada imamlarımız bulunmakta, nasihat etmekten dini anlatmaktan, bol bol tebliğ etmekten sakın geri durmayın. Bakın her birinizin elinde birer mikrofon var. Her birinize cenabı Allah bir cami, bir mescit nasip etmiş ve her birinize samimi cemaatler nasip etmiş, bu dininde anlatılacak çok yönü var. Bu din dede hurafe çok belli dönemlerde boşluklar olmuş, boşluklar kalmış, iyi anlatılamamış, siz bol bol anlatacaksınız. Bu Kur’an Kursu kurulduğu zamanda, işletmeye açıldığı zamanda inşallah oradaki Kur’an Kursu hocaları da sizin öğrencilerinize, sizin çocuklarınıza, bizim çocuklarımıza, sizin akrabalarınıza, Karslı çocuklarımıza onlarda daha güzellerini anlatacaklar. O çocuklar Kur’anla tanışacaklar, hadisle tanışacaklar, gerçeklerle tanışacaklar, gabya inanmanın ne demek olduğunu öğrenecekler. Kalp ile tasdikin dil ile ikrarın ne demek olduğunu öğrenecekler. Gelip size de bize de öğretecekler. O açıdan bu ilim yuvası fevkalede önemli Kars’ımız için, ben çok önemsiyorum ve gerçekten çok çok müteşekkirim bu yardım yapan arkadaşlarımıza, hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Kars Öğretmen evinde düzenlene İftar Programında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kars Yatılı Bölge Kız Kur’an Kursunun yapımına destek veren iş adalarına birer plaket verildi.

Diğer taraftan programa, Kars Valisi Ahmet Kara’nın yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prf.Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdür Cengiz Zeybek ve Karslı iş adamları ile il genelindeki imam hatip ve müezzin kayyumlar katıldı.

 

yes.20110813161751..jpg

yes.20110813162243..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler