Kars İl Özel İdare'den Haber Turu

Kars İl Özel İdare'den Haber Turu

SGK'DAN ÖZEL İDARE'YE TEBRİK

Kars İl Özel İdare'den Haber Turu

SGK’DAN ÖZEL İDARE’YE TEBRİK

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Primleri Genel Müdürlüğü, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini, sigortalıların bilgilerini sisteme eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme aktarmasından dolayı tebrik etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Primleri Genel Müdürlüğü’nün Kuruma gönderdiği 22.04.2014 tarihli resmi yazısı şöyle:

“5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında aktif olarak görev yapan sigortalılar ile bu kapsamda görev yapmakta iken görevden ayrılmış olan sigortalıların hizmet başlangıcından itibaren tüm hizmet belgesi bilgilerinin elektronik ortama alınması amacıyla başlatılan hizmet takip programına ilişkin Tebliğ 14/4/2012 tarihli ve 28264 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 5510 sayılı Kanunun 100 ve 102 nci maddeleri uyarınca, kamu idarelerine 14/4/2012 tarihinde görevde olan sigortalıların bilgilerini Tebliğ’de belirlenen süre içinde 17.04.2014 tarihinde yaptığımız kontrolde hiçbir eksiğinizin bulunmadığı anlaşılmıştır. Sigortalıların bilgilerini sisteme eksiksiz ve doğru bir şekilde aktarmanızdan dolayı Kurumumuz adına başarılı çalışmalarınızdan dolayı tebriklerimizi sunuyoruz.”

İŞ MAKİNALARI MOTOR VE AKTARMA ORGANLARI BAKIM VE ONARIM KURSU

Vasıfsız iş gücünü vasıflı hale getirmek ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının motor tamir bakım ustası ihtiyacını gidermek amacıyla İl Özel İdaresi’nde “İş Makinaları Motor Ve Aktarma Organları Bakım Ve Onarım Kursu” düzenlendi. Kurumun İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün eğitim programları kapsamında yürüttüğü çalışmalar sonucunda Çalışma ve İş Kurumu Kars İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında ‘‘İş Makinaları Motor ve Aktarma Organları Bakım ve Onarım Kursu’’ protokol sözleşmesi imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında ‘‘İş Makinaları Motor ve Aktarma Organları Bakım ve Onarım Kursu’’ motor bakım, onarım atölyesinde yapıldı. 10 kursiyerin eğitim gördüğü kursta motor mekaniği ile ilgili bilgiler aktarıldı.

ÜSTÜN BAŞARI DEĞERLENDİRMESİ VE ÖDÜLÜ

Kurumda elektrik teknikeri olarak çalışan Cenk oğltarhan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun “Başarı, Üstün Başarı Değerlendirmesi Ve Ödül” başlıklı 122. Maddesi gereğince ödüle layık görüldü. Ödül, vali adına genel sekreter Mehmet Özbey tarafından kendine takdim edildi.

“SOSYAL GÜVENLİK HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ’’ KONULU EĞİTİM

Kars Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2014 yılı Dış Paydaşlar Eğitim Planı çerçevesinde Kurumun İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü organizesi ile çalışanlara yönelik ‘‘Sosyal Güvenlik Hak ve Yükümlülükleri’’ konulu eğitim düzenlendi.

İdari Hizmet Binamızda gerçekleşen ‘‘Sosyal Güvenlik Hak ve Yükümlülükleri’’ konulu eğitime ilgili çalışanlar katıldı. Eğitimde konuşma yapan Kars Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Zeynal Abidin Cengiz, “Sosyal Güvenlik Hak ve Yükümlülüklerinde norm ve standart birliğini getiren 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile sosyal güvenliğin kapsamı, nüfusun tamamını hatta belirli şartlarda yabancıları ve Ülkemizdeki sığınmacı ve vatansızları da kapsayacak şekilde genişlemiştir. Bu kapsamda özellikle Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Sosyal Güvenlik ile ilgili Hak ve Yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde bilgi eksikliğinden ve yerine getirilmemesi sonucunda uygulanacak olan yaptırımlar (İdari Para Cezaları) konusunda sıkıntıların oluşmaması için bu eğitimi düzenliyoruz.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler