Kars İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı satılıyor!

Kars İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı satılıyor!

Karslı hayırsever İşadamı İsmail Aytemiz'in Kars'ta yaptırıp Belediye'ye teslim ettiği kendi adını taşıyan Spor ve Sergi Sarayı’nın satış işlemleri başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediye Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, parti binasında basın toplantısı yaparak, gündemi değerlendirdi.

Bilgen, Karslı hayırsever İşadamı İsmail Aytemiz tarafından yaptırılan 5 bin izleyici kapasiteli İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayının icradan satışı için hazırlıkların başladığını söyleyerek, “Şehir de başka avukat kalmamış gibi, Kars Belediye Başkanlığında icra satışını takip eden avukatlar, seçimlerin iptal edilmesini de takip ediyorlar. Aynalı Köşkün satışını takip edenler şimdi Belediyeye ait Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmiş İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayının icradan satışı ile ilgili hazırlık yapıyorlar. Bu şehirdeki belediyeye ait neredeyse tüm binalar şuanda hacizli ve hacizden satış işlemi söz konusu.” diye konuştu.

Bilgen, Kars’ta bir binanın daha icra yoluyla satılırsa bunun sorumluluğu ve vebalinin bu süreçte sessiz ve duyarsız kalanların olduğunu sözlerine ekledi.

Kars’ın kaybetmemesi için duyarlılıkla hareket ettiğini söyleyen Bilgen, “Bugünden itibaren biz belediyede olan biten ile ilgili hiçbir şeye müdahil olmayacağız. Biz bize gelen ihbarları, belgeleri, gönderilen mektupları dosyaladık. İster mazbata bize verilir görevimizin başına geçtiğimiz anda savcılığı ve müfettişleri göreve çağırırız, isterlerse ayın 13’üne kadar yasal hakları var, istedikleri süreçleri deneyebilirler, nihayetinde bu kadar beklemişiz 13’üne kadar da bekleriz. Bu arada geçen sürede sahte geriye dönük atılmış imzalar, mahsuplaşmalar, temlikler, hukuk dışı işler, hele bir tane haciz işlemi ve satış gerçekleşirse bunun hesabını bu sürece seyirci kalan, göz yuman herkesten sorarız.” dedi.

Kars halkına çağrı yapan Şevin Alaca, “Kars halkının iradesi gasp edilmeye çalışılmaktadır. Bizler Kars halkını iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.  Kars’ta seçime giren diğer partilerinde sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz. Bu durumda başka bir parti olsaydı bizler yapılan haksızlığın karşısında dururduk. Kars’ta seçimlerin iptal edilmesine yönelik başvuru sadece HDP seçmenini değil bütün Kars halkını rahatsız etmektedir. Seçim gayet sakin ve sıkıntısız geçti, sandık başkanları görev başındaydı güvenlikle ilgili bir şikayet gelmedi. MHP’nin bu gerekçelerle itiraz etmesi aklımıza başka şeyler getiriyor” dedi.

MHP adına itirazda bulunan avukatların Kars Belediyesi’ne ait binaların icra işlerini yürüttüğünü ifade eden Bilgen, “Seçimin böyle geçmesine katkıda bulunan sandık görevlilerine, kamu görevlilerine güvenlik görevlilerine teşekkür ediyoruz. Bütün halkımıza ayrıca teşekkür ederiz. Seçim kampanyası ve seçim nasıl olgunlukla gerçekleştiyse sonuçların ilanı ve bu iradenin tanınması da aynı olgunluk içinde olmalıdır. İtiraz yasal haktır. Aslında bu itirazların zaman kaybı parti olarak bize kaybettirmiyor.  Bu itirazlara dair delil üreten gerekçe üreten kimi avukatlar Kars’taki bazı belediye binalarının satışı ile ilgili haciz işlemlerini yürüten avukatlar. Bu bir tesadüf mü? Kars’ta hiç avukat kalmamış aynı kişiler bir taraftan sandıklara seçime itiraz ediyorlar diğer taraftan da belediye binalarının satışı ile ilgili işleri takip ediyorlar” ifadelerini kullandı.

HDP Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın açıklaması şu şekilde:

"Partimiz, bir çok yerde hayali seçmen olduğunu tespit  etmiş  ve gerekli itirazlar yapmıştı. Ancak bu itirazlarımız YSK tarafından reddedilmişti. YSK Başkanı yaptığı açıklamada hayali seçmen olmadığını mükerrer seçmen olmadığını ifade etti. 

Dolayısıyla kendi açıklamaları ile çelişmektedirler. Tabi ki itiraz demokratik bir hak ama bu hakkın bütün siyasi patilerin lehine kullanılması gerekiyor. Ancak şu dönemde görüyoruz ki  bu hak Cumhur İttifakı lehine kullandırılıyor.

Partimizin bir yerde yaptığı itirazlar hiçbir şekilde görüşülmeden reddedildi. Muş ve Malazgirt örnekleri çok açık bir şekilde karşımızda duruyor. Kars’ta ve Iğdır’da tekrar sayım yapılmasına rağmen seçimlerin iptal edilmesine yönelik itiraz kabul ediliyor. YSK seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması ve sonuçların da adil bir şekilde açıklanması konusunda yükümlüdür ve gereğini yerine getirmelidir.

Burada yükümlülüğünü yerine getirmemektedir. İl ve İlçe Seçim Kurulları’nın  hukuksuzluklarını sadece izlemekte ve partimizin başvurularını reddetmektedir. Dolayısıyla burada bir çiftte standart meydana gelmiştir.  Biz YSK’yı sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz.  Kars halkının iradesi gasp edilmeye çalışılmaktadır.  Bizler Kars halkını iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.  Kars’ta seçime giren diğer partilerinde sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz. Bu durumda başka bir parti olsaydı bizler haksızlığın karşısında dururduk. 

Kars’ta seçimlerin iptal edilmesine yönelik başvuru sadece HDP seçmenini değil bütün Kars halkını rahatsız etmektedir. Seçim gayet sakin ve sıkıntısız geçti, sandık başkanları görev başındaydı güvenlikle ilgili bir şikayet gelmedi. MHP’nin bu gerekçelerle itiraz etmesi aklımıza başka şeyler getiriyor. Belediyenin bir takım temizlik işlerine giriştiğine yönelik duyumlar almaktayız hatta bize deliller ulaştırılıyor. YSK’yı Kars halkının iradesine sahip çıkmaya seçim sonuçlarını bir anca açıklamaya davet ediyoruz."

HDP Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in açıklaması şöyle:

"Muhtarlık seçimleri ile ilgili köylerde ve şehir merkezinde bir takım hoş olmayan durumlara şahit oluyoruz.  Her ne kadar kavgalar gürültüler yaşansa da Belediye Başkanlığı seçimlerinde gerilim yaşanmamıştır.

Seçimin böyle geçmesine katkıda bulunan sandık görevlilerine, kamu görevlilerine güvenlik görevlilerine teşekkür ediyoruz. Bütün halkımıza ayrıca teşekkür ederiz. Seçim kampanyası ve seçim nasıl olgunlukla gerçekleştiyse sonuçların ilanı ve bu iradenin tanınması da aynı olgunluk içinde olmalıdır. İtiraz yasal haktır. Aslında bu itirazların zaman kaybı parti olarak bize kaybettirmiyor.  Bu itirazlara dair delil üreten gerekçe üreten kimi avukatlar Kars’taki bazı belediye binalarının satışı ile ilgili haciz işlemlerini yürüten avukatlar. Bu bir tesadüf mü? Kars’ta hiç avukat kalmamış aynı kişiler bir taraftan sandıklara seçime itiraz ediyorlar diğer taraftan da belediye binalarının satışı ile ilgili işleri takip ediyorlar. Aynalı Köşk’ün satışını takip edenler şimdi belediyeye ait İsmail Aytemiz Sergi ve Spor Salonu’nun satışı ile ilgileniyorlar. Aytemiz Sergi ve Spor salonu Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş.

Bu şehirdeki belediyeye ait bütün binalar hacizli ve her an satılabilir. Biz belediye binasına gidiyoruz belediyenin borçlarını ödeme için geçmişte milletvekili olarak verdiğimiz sorun önergelerine neden cevap verilmediğine dair ilgili birimlerden bilgi alıyoruz. Bazıları diyor ki, “belediyeyi mazbatayı almadan bastılar” bizim bir yere basmaya ihtiyacımız yok. Halk bizi zaten seçti. Milletvekili olarak da seçti belediye başkanları olarak da seçti. Biz halk için halkın hakkını ve alın terini savunmak için oraya gittik. 

İsterse seçim kurulu seçimi yenileme kararı alsın. Şimdi yüzde 30’la aldık   Haziran’da yüzde 60‘la alırız. Biz bugünden itibaren kahvelerdeyiz çay ocaklarındayız halkın içerisindeyiz. Kars’ta bir tane daha belediye binası satılırsa bunun sorumluluğu bu sürece kalanlardadır duyarsız kalanlardadır.

Biz seçimden önce çağrıda bulunduk partilere. Dedik ki, “Belediyedeki yolsuzluklarla ilgili komisyon kuralım. Madem Belediye Başkanı bağımsızdır hiçbir partiden değildir. O zaman komisyon kuralım birlikte inceleyelim” hiçbirinden cevap çıkmadı.

Seçime birkaç gün kala MHP adayı yolsuzluklar konusunda duyarlı olduğunu söylüyordu. Görünen o ki yolsuzluğu son bir haftada yapma konusunda bir arayış var bu şehirde. Evraklar belediyeden çıkarılıyor fotoğraf var ortada, personel Kars’ta yaşamadığı halde geliyor takip çizelgesine imza atıyor.

Şimdiye kadar Kars’ta hiç kimsenin görmediği insanlar belediye personeli kıyafetiyle dolaşıyorlar.

Bunu Karslı bilmiyor mu? Bu para kimin parası bizim şahsi paramız mı! Bütün Kars buna sahip çıkmalı.  Bütün Kars halkına çağrıda bulunuyoruz. Kendi şehrinize oyunuza iradenize demokrasiye sahip çıkın. 

Demokrasi bir kere askıya alınırsa ortaya çıkan kaostan bir grup faydalanabilir kaostan medet umanlar olabilir. Ama bunun kaybedeni bütün Kars olur. Biz Kars kaybetmesin diye hareket ediyoruz bu duyarlılıkla hareket ediyoruz. Bugünden itibaren belediyede olan biten hiçbir şeye müdahil olmayacağız. Bize gelen delileri dosyaladık.  Mazbata bize verildikten sonra görevimizin başına geçtiğimiz anda savcılığın müfettişleri göreve çağırırız. Ayın 13’üne kadar yasal hakları var bu kadar bekledik yine bekleriz."

qwewqwqqwq554.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler