Kars Jandarmadan “Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması”

Kars Jandarmadan “Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması”

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına 346 personelin katılımıyla üç aşamalı olarak “Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması” yapıldı.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET

Yapılan Huzur ve Güven Uygulaması kapsamında; 103 umuma açık yer, 25 park bahçe, 23 metruk bina, 62 okul çevresi, 122’si okul servisi olmak üzere toplam 741 araç kontrol edildi.

Kontroller neticesinde; 14’ü okul servisi ile birlikte 46 araca işlem yapılırken, 1’i okul servisi olmak üzere toplam 14 araç trafikten men edildi, 2 hacizli araç yakalandı ve toplamda 14 bin 515 TL idari trafik cezası uygulandı.

Uygulama kapsamında; 2 bin 894 şahıs sorgulanırken, 8 Yoklama/Bakaya Kaçağı, 1 yabancı uyruklu şahıs, 1 Hizmet Nedeni İle Görevi Kötüye Kullanma, 1 Görev Yaptırmamak İçin Direnme Suçundan olmak üzere toplam 11 şahıs yakalandı ve yakalanan şahıslardan 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca 2 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet fişe ve 1 adet sustalı bıçak ele geçirildi ve ilgili şahıslara 6136 sayılı kanun muhalefetten işlem yapıldı. 1 ruhsatsız olarak çalışan kahvehane hakkında işlem yapıldığı uygulamada, kapalı alanda sigara içen şahsa 153 TL idari para cezası uygulandı.

kars-jandarmadan-“turkiye-huzur-ve-guven-uygulamasi”-(1).jpgkars-jandarmadan-“turkiye-huzur-ve-guven-uygulamasi”-(2).jpgkars-jandarmadan-“turkiye-huzur-ve-guven-uygulamasi”-(3).jpgkars-jandarmadan-“turkiye-huzur-ve-guven-uygulamasi”-(4).jpgkars-jandarmadan-“turkiye-huzur-ve-guven-uygulamasi”-(5).jpgkars-jandarmadan-“turkiye-huzur-ve-guven-uygulamasi”-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler