Kars Kalesinden Bayrak açıklaması

Kars Kalesinden Bayrak açıklaması

Kars Kalesi işletmecilerinden KARSOD Başkanı Halit Özer, bir Ermeni grubun Kars kalesi ziyareti dönüşünde kendi yanlarında bulunan Ermenistan bayrağıyla hatıra fotoğraf çektirmiş olmalarının medyada sanki bunlara göz yumulmuş gibi lanse ettirilmesini şidd

Kars Kalesinden Bayrak açıklaması

Kars Kalesi işletmecilerinden KARSOD Başkanı Halit Özer, bir Ermeni grubun Kars kalesi ziyareti dönüşünde kendi yanlarında bulunan Ermenistan bayrağıyla hatıra fotoğraf çektirmiş olmalarının medyada sanki bunlara göz yumulmuş gibi lanse ettirilmesini şiddetle kınadıklarını belirtti. Böyle bir duruma kimsenin müsaade etmeyeceğini de ifade eden Özer, ortada bir zafiyet olmadığını ve Ermeni grubun kendi aralarında kısa süreli cereyan eden bir olay olduğunu söyledi. Halit ayrıca, bu grubun ne zaman kaleyi gezdiklerini bilmediklerini de sözlerine ekledi.

“Kars Kalesinin önemi ve ilimizde her geçen gün büyümekte olan Turizm sektörü birilerini rahatsız ediyor belli ki” diyen Özer, “Dünya insanları dünyayı rahatça gezip dolaşabiliyorlar. İstedikleri ülkelere gidiyorlar ve dilediğince fotoğraf çekebiliyorlar. Acaba gezmeye çıkan insan gittiği her toprakları alabiliyor mu?, ya da sevdiği bir ülkeyi? İşte burada çağdaş düşünce ortaya çıkıyor. İçinde yaşadığın toprak senindir. Gezdiğin toprak değil. Bu budur ve de böyledir.” şeklinde konuştu.

Özer daha sonra şunları söyledi:

“Öncelikle şu da bilinmeli, Kale Kafe, Kars kalesi içerisinde bulunan küçük işletmeden sorumludur. Güvenlik, giriş-çıkış, kapı, temizlik, gelen, giden. gezen, türbe vb bir çok alandan ve de yerden sorumlu değildir. Görevi ve sorumluluğu olmadığı halde neredeyse her gün kalenin baştan sonuna kadar temizliği kafe tarafından yapılıp, birçok Kars Kalesi giderlerini ve külfetini de karşılamaktadır. Ancak tahmin ediyoruz ki eski yıllara dayanan bir fotoğraf ilimizde bir takım art niyetleri ortaya koymak için ısıtılıp gündeme taşınmakta. Kars ilimize yılda ortalama 50 ile 60 bin yerli ve yabancı Turist geliyor yine ortalama bu sayının yarısı Kars kalesine çıkıyor ve çeşitli tarihi ören yerlerini geziyor. Gelen her yerli ve yabancı turistin üzeri ve çantası tek tek aramak mı lazım? Acaba çantasında ya da üzerinde bayrak var mı diye? İşte ufku ve zihniyeti dar ruhu ve yaklaşımı tamamen sövenizim duygusu içinde olan bazı büyümemiş beyinler bunun böyle yapılmasını istiyor. Bu zararlı ve zavallı düşünceler huzuru ve dostluğu bozmaktan başka bir şey değildir. Aslı asaleti olmayan kişi ya da kişiler bu memlekette yaşamıyor olmasına rağmen şehrin huzurunu bozmak adına oturduğu yerden asılsız ve değersiz durumları Kars gündeme getirip gerginlik yaratmaya çalışıyorlar.

Özer açıklamasına şöyle devam etti:

“Kars kalesine Ermenistan bayrağı asıldı iddiası ve kale içerisinde çalışan bir işletmenin hedef gösterilmesinin ne kadar acizce bir durum olduğu ortadadır. Spekülasyonu yaratan kişi ya da kişiler iyi bilmelilerdir ki bu topraklar bizim ve de bizim kalacak. Herkes her ölçüde haddini bilmeli. Kars Kalesi 854 yıllık bir geçmişe sahip olup günümüz turizmine kazandıran, geziliyor olması, oturuluyor olması, bir takım etkinliklere ve de güzelliklere ev sahipliği yapıyor olması tamamen içerisinde bulunan işletmenin girişimi ve gayretiyle olduğu açıkça ortadadır. Burada anlıyoruz ki ne Ermenistan bayrağı ne başka bir bayrak hiç ama hiç önemi yok. Asıl amaç günümüz turizmine kazandırılan Kars kalesi ve de içerisinde ki işletme bu bazı zavallıları rahatsız etmiş ve çekemez bir duruma getirmiş. Niyet açıkça bellidir.

Kars kalesi peşkeş çekildi tavrı ve yaklaşımlar ne kadar da ucuz ve zavallı bir yaklaşımdır. 2 defa resmi yolla ihale edilen ve ihale yolu ile bir başkası tarafından alınan, içerisinde ki işletmeye ciddi sermaye harcayan. Kalenin önemini ve yaşayabilmesi için bir takım maddi ve manevi sıkıntılara girerek yapılan ve açılan işletme haddini bilmeyen kişi yada kişilerin ufak düşüncelerine kurban gidecek kadar ufak değildir. Memleket için bu nasıl yapmış demekle başarı ve gelişim elde edilmez. Ben daha nasıl iyisini yaparım demekle ve de yapmakla şehir güzelleşir ve da yaşanabilir kılınır.”

Özer ayrıca, “Şu net bir şekilde bilinmelidir ki, ne Ermenistan ne Ermeni ne başka bir ülke ne başka bir millet ne başka bir parti ne başka kişi ya da kişiler bu memleketin huzur ve güvenliğini bozamazlar ve de BUNUN ÜZERİNDEN SİYASET YAPAMAZLAR. Herkes haddini ve hesabını bilsin ve de bilmeli. Siyasi davranışlarla İlimizde refah, huzur, barış, olmaz olamazda. Tek bir niyet vardır ve de yapılması gereken budur ki. Birlik, beraberlik, çağdaş düşünce, yapılabilirlik, yenilik ile ilimiz ve ülkemiz kalkınır daha da yaşanabilir olur.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler