Kars Kalesine Vali eli değdi!

Kars Kalesine Vali eli değdi!

Kars Valisi Türker Öksüz tarafından başlatılan projelerden ilki hayata geçti. Işıl ışıl Kars Kalesi görenleri büyüledi.

2014 yılında gündeme gelen ve 18 ay içerisinde tamamlanması öngörülen Kars Kalesi Işıklandırma Projesini Vali Türker Öksüz tamamladı. Kars Kalesinin siluetini bozan enerji hatları ortadan kaldırıldı.

Göreve geldiği ilk günden beri yaptığı projelerle Karslının gönlünde taht kuran Vali Türker Öksüz’ün Kars’ın turizm potansiyelini ön plana çıkartacak Kars Vadisi Projesi, Bedesten Projesi, Kars Kalesi Yolunun İyileştirilmesi-Aydınlatılması Projesi, Hulusi Aytekin Caddesi Sokak İyileştirilmesi Projesi, Mazlum Ağa ve Muradiye Hamamlarının Restorasyon Projesi ile Kent Müzesi Projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Kars Valiliği tarafından Kars’ın simgelerinden tarihi Kars Kalesi’nin, kente bakan kısmı ışıklandırıldı. Akşam saatlerinde yeni ışıkların faaliyete geçmesi vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Kars Kalesi eteklerinde, tarihi alanda hayata geçirilecek olan diğer projeler ise, Kars’ın turizm potansiyelleri ön plana çıkartılacak ve Kars’a turistik, ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katma değer katacak.

kars-kalesine-vali-eli-degdi!-(1).jpgkars-kalesine-vali-eli-degdi!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler