Kars Kapalı Yüzme Havuzu’nda Sona Gelindi!

Kars Kapalı Yüzme Havuzu’nda Sona Gelindi!

Kars’ta inşaatı tamamlanmak üzere olan 500 Seyirci Kapasiteli Kars Kapalı Yüzme Havuzu’nda sona gelindi. Havuzun önümüzdeki ay hizmete açılacağı öğrenildi.

Beş yüz Seyirci Kapasiteli Kars Kapalı Yüzme Havuzu ihalesi Spor Genel Müdürlüğü tarafından 05 Mart 2013 tarihinde yapıldı. 4 milyon TL sözleşme bedeliyle yüklenici firma ile 29 Mayıs 2013 tarihinde sözleşme imzalandı. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 95 civarında olan inşaatın tamamlanması için sona gelindi.

İnşaatın Şantiye Şefi Vedat Binici çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“İnşaatımız 7 bin metrekareye sahip yaklaşık olarak 500 seyirci kapasiteli biri yetişkin birde çocuk havuzu olmak üzere iki tane havuzumuz yapılmakta. Çocuk havuzumuz 1.10 santim derinliğinde yetişkin havuzumuzda 2 metre derinliğinde oluyor. İnşaatımızın içerisinde bilardo, fitnis, masa tenisi, kafeterya ve masaj salonları olmak üzere çeşitli salonlarımız mevcut ve bu salonlarda halkımız çeşitli etkinliklerde bulunabilecekler. İnşaatımızın yüzde 95 oranında bitmek üzere yüzde 5’lik kısmı da yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tamamlayacağız ve açılışını inşallah önümüzdeki ay yapmayı planlıyoruz. Bu inşaatımızın aynısı yarı olimpik yüzme havuzu yapım işimiz Kars Kafkas Üniversitesi kampus alanında da devam etmekte. oradaki inşaatımızın kaba kısmı bitti güçlendirme çalışmamız başladı. Çatı kısmına başladık. Oradaki havuzumuzda buradaki havuzumuz gibi inşaatımızın içerisinde bilardo, fitnis, masa tenisi, kafeterya ve masaj salonları olmak üzere çeşitli salonlarımız mevcut ve hatta orada alış-veriş merkezi yapım işi de düşünülüyor. O havuz binamızı da gelecek yıla tamamlayıp teslim edeceğiz ama bu havuzumuz bira ay içinde bitmiş olacak.” dedi.

Havuzun imar yolunun açılması ve kanalizasyon hattının çekilmesi için de Kars Belediyesi gerekli çalışmaları başlattı.

kars-kapali-yuzme-havuzu’nda-sona-gelindi!-(1).jpgkars-kapali-yuzme-havuzu’nda-sona-gelindi!-(2).jpgkars-kapali-yuzme-havuzu’nda-sona-gelindi!-(3).jpgkars-kapali-yuzme-havuzu’nda-sona-gelindi!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler