Kars, Kara Teslim!

Kars, Kara Teslim!

Kars’ta öğlenden sonra başlayan ve bugün de gün boyu devam eden kar yağışı 262 köy yolunu ulaşıma kapattı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Kars’ta il genelinde 262 köy yolu ulaşıma kapanırken, karla mücadele ekipler sabahın erken saatlerinde köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun çalışma başlattı. Kent merkezinde de Kars Belediyesi ekiplerince kar temizleme çalışması yürütülüyor. Esnaflar da işyerlerinin önünde kar temizliği yapıyor.

Bembeyaz örtüyle kaplanan araçların üzeri de amatör ressamlara yaradı. Ressam Uğur Aydın, soğuğa ve kar yağışına aldırmadan park halindeki araçların üzerine çeşitli figürler çizdi.

Vatandaşlar “Millet batıda denize giriyor biz burada karla mücadele ediyoruz. Özellikle de kar hafta sonları yağıyor ve bizlerde istirahat edemeden sürekli kar temizliyoruz.” dediler.

Eğitim öğretimde ikinci dönemin başlamasına bir gün kala etkili olan kar yağışı çocukları mutlu etti. Çocuklar bahçeleri önünde aileleriyle birlikte karın tadını kardan adam yaparak ve kartopu oynayarak çıkardı.

Kış mevsiminin zorluklarını bölge insanının yanı sıra şüphesiz ki en çok da yine sokak hayvanları yaşadı. Aç kalan sokak köpekler, kent merkezinde beyaz örtünün altında yiyecek bulma telaşına düştü.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler