Kars Kaşarı İçin Önemli Adım!

Kars Kaşarı İçin Önemli Adım!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen “Geleneksel Kars Kaşarı'nın Coğrafi İşaretlemesi” adlı proje bilgilendirme toplantısı çok sayıda sektör temsilcisi, kamu ve sivil toplum görevlisinin katılımıyla gerçekleşti.

Kars Kaşarı İçin Önemli Adım!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen “Geleneksel Kars Kaşarı’nın Coğrafi İşaretlemesi” adlı proje bilgilendirme toplantısı çok sayıda sektör temsilcisi, kamu ve sivil toplum görevlisinin katılımıyla gerçekleşti.

Hotel Cheltikov’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsoy Aksoy, SERKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Özdoğan, Ticaret Odası Temsilcisi Erdoğan Köseoğlu, KARSOD Başkanı Halit Özer katıldı.

Proje Kafkas Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Sami Özcan başkanlığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mitat Şahin’in Proje Koordinatörlüğünü yaptığı, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Aydın ile Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nden İlhan Koçulu’nun proje danışmanlığını yaptığı toplantı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısında katılımcılara Prof. Dr. Mitat Şahin, İlhan Koçulu ve Alankuş Danışmanlık Genel Müdürü Evren Alankuş tarafından projenin amacı, kapsamı, aşamaları, hedef grupları, nihai yararlanıcıları, beklenen sonuçları, coğrafi işaretin önemi ve gerekliliği, coğrafi işaretlerin diğer sınai mülkiyet haklarından farkı konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Katılımcılar coğrafi işaret sayesinde; Kars kaşarının dünya ile buluşmasının sağlanacağı, koruma altına alınmasına yardımcı olunacağı, taklitlerinden korunmasının sağlanacağı, üreticilerin ortak hareket etmesine imkan verileceği, doğal ve kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunulacağı, kırsal kalkınmaya destek olunacağı, ürünün kalitesini koruyarak üreticiye destek olunacağı, yasal olmayan üreticilerin önüne geçileceği ve etkili tanıtım ile kampanyalarla kayda değer kazanımlar elde edileceği konusunda bilgilendirildi.

Toplantıda ayrıca katılımcılar konu hakkındaki soru ve görüşlerini ifade ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler