Kars Kent Konseyi Kültür Merkezi Faaliyetleri

Kars Kent Konseyi Kültür Merkezi Faaliyetleri

Kars Kent Konseyi, kentin kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak birçok etkinlik düzenliyor.

Kars Kent Konseyi Kültür Merkezi Faaliyetleri

Kars Kent Konseyi, kentin kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak birçok etkinlik düzenliyor.

Kent Konseyi Kültür Merkezi Birim sorumlusu Hüseyin Kankılıç, bu etkinlikler arasında sergi, seminer, tiyatro, konferans ve kurslar bulunduğunu söyledi. Kankılıç, “El beceri kursları ve diğer kursları da düzenleyen, düzenlemesine yardımcı olan Kültür Merkezi, bünyesinde hizmet binasında kütüphaneler de açarak halkı okumaya teşvik etmektedir.  Müdürlüğümüz, her türlü kültürel etkinlikte bulunmayı kendine görev sayarak halk oyunları eğitimi, bağlama eğitimi gitar eğitimi ve diğer kültürel konulara yönelik kurslar düzenlemektedir.” dedi.

Kankılıç ayrıca, “Kültür merkezimiz de kültür evi düşünülmektedir. Kültür Evi’nde çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin, öğrenebilecekleri, dinlenebilecekleri, eğlenebilecekleri ve gelişimlerini kolayca sürdürebilecekleri çalışmalar yürütebileceklerdir. Okuma Salonu

kursiyerlerin yararlanabileceği, aynı zamanda birbirleriyle kitap, CD, gazete, okul ders kitaplarını paylaşabildikleri bir okuma, oturma salonu olmaktadır.” şeklinde konuştu.

EĞİTİM DESTEK EVLERİ

Kankılıç, proje kapsamında mahalledeki insanların sevinçlerine, acılarına ortak olmak ve bir arada barış içinde yaşamalarına katkı sunmak amacıyla oluşturulması düşünülen Mahalle Eğitim Destek Evleri üç mahallede faaliyet göstereceklerini de ifade ederek, aynı zamanda okula giden çocukların okul derslerinde başarılı olmaları için eğitimcilerin nezaretinde etütler de yapılacağını kaydetti.

Kankılıç, “İlköğretim öğrencilerine düzenli dersler verilmesi için  sınıflar açılarak, öğrencilerin yararlanması sağlanılacaktır. Ayrıca eğitim destek evlerimizde bilgisayar merkezli salonlar bulunacak  gençler bilgisayarlarla çalışmalarını sürdürecektir. Yine proje kapsamında kent konseyi kadın dayanışma grubu Bireyin sosyal, psikolojik ve ekonomik kayıplar yaşamasına neden olan göç sorunun yarattığı travmanın kadınlar üzerindeki sonuçlarını onarmak, kadın intiharlarının nedenlerini araştırmak, öz yıkım davranışları önleyici tedbirler konusunda çalışmalar yapmak, şiddet, işsizlik,  ve işkence gibi faktörlerden yoğun bir şekilde etkilenen kadınlara psikolojik ve sosyal destek vermek amacıyla kültür ve sosyal işler birimi bünyesinde  sağlık, hukuk v.b konularda kadınlara eğitim verme çalışmalarını sürdürülecektir.” açıklamasını yaptı.

BU YIL İLKİ YAPILAN YAZ KURSLARI HER YIL DEVAM EDECEK

Kursların 15 Temmuz’da start verilerek Eylül ayının 20’sine kadar devam edeceğini vurgulayan Kankılıç, “Kültür merkezi bünyesinde yetişkin öğrenciler tarafından geniş kapsamlı bir halk oyunları topluluğu tiyatro topluluğu ve müzik topluluğu oluşturuldu. Ve de proje ofisi adı altında projeler üretilmekte ve yöremizin kültürümüzün en iyi yere gelmesi için bir çok proje üretilmektedir.” şeklinde konuştu.

Ekim ayında Ankara’da düzenlenecek olan iller arası 16-19 Ekim 2014 tarihleri arasındaki tanıtım günlerine Kars Kent Konseyi Kültürel ve Sosyal İşler Birimi olarak ilk defa katılacaklarını vurguladı.

Kankılıç son olharak, “Her yıl Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin düzenlemiş olduğu halk oyunları yarışmalarının bu yıl okullar ve kulüpler arası il ve bölge yarışmasının düzenlenecek. Bu yarışmanın organizasyon kısmının Kars Kent Konseyi Kültür Merkezi Birimi olarak 5 yıl aradan sonra ilk defa Kars’ta yapılmasını sağlayacaktır.” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler