“Kars Kent Konseyi yeniden yapılanıyor, canlanıyor”

“Kars Kent Konseyi yeniden yapılanıyor, canlanıyor”

Kars Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Onur Naci Karahancı, tüm Karslıları kentine, Kent Konseyine sahip çıkmaya; açılacak meclisler ve çalışma gruplarında yer almaya davet etti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Karahancı yazılı bir basın açıklaması yaparak, geçmiş dönemden bu yana Kent Konseyine ait olan demirbaşların kayıp olduğunu ifade ederek tüm Karslıları Kent Konseyine sahip çıkmaya davet etti.

Karahancı’nın yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulmuş;  merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar, yönetişim mekanizmalarıdır. 

Ancak bilindiği üzere Kars Kent Konseyi uzun süredir çalışmaz halde bulunmaktaydı. Kars Kent Konseyi, 30 Haziran 2019 günü yapılan genel kuruluyla yeniden çalışmalarına başlamış, yeni yürütme kurulunu belirlemiştir. Yürütme kurulumuz mevcut durumun tespiti ve gelecek dönem planlama çalışmalarını genel kuruldan bu yana devam ettirmektedir.

Kent Konseyimiz bundan önceki dönemlerde çalışmalarını yürüttüğü binalardan ne yazık ki çıkmak zorunda kalmıştır. Mevcut binamızın erişimi zor, fiziki koşulları yetersizdir. Kent konseyimizin çalışmalarına uygun bir bina tahsisi için hem Belediye hem de Valilik nezdinde girişimlerimiz oldu ve kurumlarımızın bu konuda da desteklerini bekliyoruz.

Ayrıca geçmiş dönemden bu yana ciddi sayıda demirbaşımızın kayıp olduğu tespit edilmiştir. Kayıp  demirbaşlar ile ilgili çalışmaların yapılabilmesi için de gerekli yazışmalar yapılmıştır. Tespit edilebilen kayıp demirbaşlardan bazıları şunlardır: 260 adet demir sandalye, 40 adet kadife sandalye, 40 adet ahşap sandalye, 19 adet avize, 9 adet aplik, 30 adet masa, yaklaşık 15 adet bilgisayar, 1 adet buzdolabı, 1 adet bulaşık makinası, 1 adet fırın, 1 adet makam odası takımı, 1 adet asansörlü engelli aracı, 1 adet güvenlik kamerası seti.

Mevcut zorlukları aşmamız konusunda tüm kurumları bizlere destek olmaya davet ediyor; mevcut zorlukları hep birlikte aşacağımıza, her geçen gün daha da güçleneceğimize inanıyoruz. Kent konseylerinin olmazsa olmazı meclis ve çalışma grupları için de çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Tüm Kars halkını yaşama geçirilecek olan Kadın, Gençlik, Ekoloji, Engelliler, Kültür, Sağlık, Eğitim, Mahalleler, Bilimsel Danışma, Eğitime Destek, Proje, Emek, Yaşlı, Üniversite Öğrencileri meclis/ çalışma gruplarımızda yer almaya, kentte söz sahibi olmaya, kentimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler