Kars köy halısı kursu açıldı

Kars köy halısı kursu açıldı

İl Halk Eğitim Müdürlüğü geleneksek Kars köy halısı kursu açtı.

Kars köy halısı kursu açıldı

İl Halk Eğitim Müdürlüğü geleneksek Kars köy halısı kursu açtı.

Kars Halısı her geçen gün biraz daha yok oluyor. Bu yok oluş karşısında harekete geçen İl Halk Eğitim Müdürlüğü geleneksek Kars köy halısı kursu açtı.

Kars İl Halk Eğitim Müdürü Acihan Koçoğlu; kentin turizmine katkı sağlamak amacıyla bölgede faaliyet gösteren hediyelik eşya ve el emeği olan el sanatlarından halı dokuma kursu açtıklarını belirtti.

Kars Halk eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu 10 kişilik mesleki eğitim kurslarının eğitim, istihdama önemli katkı sağlayacak. Kurslar bölge turizmi için son derece önemli olan mesleklerinin desteklenmesinin önünü açacak.

Kars Bölgesine has motiflerle süslü Halı Dokumacılığı geleneği yaşatmak ve kaybolmaya yüz tutmuş halıcılık mesleğini canlandırıp gelecek nesillere aktarmak için düzenlenen kursa genellikle ev kadınlarının ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Kars halıcılık kursu sorumlusu Melek Babür, yapılan bu işin çok zor olması nedeniyle kimselerin Halı dokuma işiyle uğraşmadığını söyledi. Bu yüzden de yavaş yavaş yok oluyor. Kars Halısının yok olmaması için bizlerde bu şekilde çaba sarf edip kültürümüzü ayakta tutmaya çalışıyoruz dedi. serhattv.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler