Kars Kültür ve Sanat Evi açıldı

Kars Kültür ve Sanat Evi açıldı

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle Kars turizmine kazandırılan Kültür ve Sanat Evi açıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars çok amaçlı Kültür ve Sanat Evine kavuştu. Atölye, derslikler ve sergi salonu gibi birçok alanda Karslılara hizmet verecek Kültür ve Sanat Evinin açılışını 65. Hükümetin Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Valisi Rahmi Doğan, Vali Doğan’ın eşi Gülden Gülüzar Doğan ile protokol üyeleri yaptı.

Açılışta bir konuşma yapan Arslan, Kars’a büyük hizmet verecek olan Kültür ve Sanat Evinin hayırlı olmasını temenni etti.

Açılıştan sonra Arslan, Kılıç ve Doğan, Ankara’da ilk Tezhip sanatını başlatan Kültür Bakanlığında hocalık görevi yürüten Selma Başçı’nın “Klasik Sanatlarımızı Tanıyalım” sergisini ziyaret etti.

Sergide bulunan tezhip sanatları hakkında Başçı’dan bilgi alan Arslan ve Kılıç daha sonra Kültür ve Sanat Evini gezdi.

Öte yandan Selma Başçı’nın “Klasik Sanatlarımızı Tanıyalım” sergisi 1 hafta boyunca Kültür ve Sanat Evinde Karslıların beğenisine sunulacak.

kars-kultur-ve-sanat-evi-acildi-(2).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-acildi-(1).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-acildi-(3).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-acildi-(4).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-acildi-(5).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-acildi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler