Kars Kültür ve Sanat Evi kapanıyor mu?

Kars Kültür ve Sanat Evi kapanıyor mu?

Kars Valiliği tarafından restore edilerek hizmete giren Kars Kültür ve Sanat Evi faaliyetlerini durdurdu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Geçmişte Kars Kadın Dayanışma Merkezi olarak kullanılan ve bir süre sonra atıl vaziyette bekletilen tarihi bina Kars Valiliği tarafından restore ettirmesinin ardından yeniden hizmete girmişti. İçerisinde Hat-Tezhip ve Ebruli, Gitar, Bağlama, Osmanlıca, Enstrüman çalgılar, Diksiyon ve Drama gibi yüzlerce kursiyere hizmet veren Kars Kültür ve Sanat Evi, ilgisiz kaldı.

Okulların kapanmasıyla çeşitli kamu kurum ve kuruluşları yaz okulları ve çeşitli kursları faaliyete sokarken Kars Kültür ve Sanat Evi’nin içerisindeki panoda bulunan haftalık kurs programlarının kapatıldığı öğrenildi. Kars Kültür ve Sanat Evi’nin dışında bulunan panodan da bu program çıkartıldığı kamera yansıdı.

İŞKUR personelleriyle hizmet veren Kars Kültür ve Sanat Evi’nde kapatılan kursların ardından sınıflar boş kaldığı gözlendi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre; devam eden kurslara katılan öğrencilerin üniversite öğrencisi olduğu, öğrencilerin yaz tatili nedeniyle memleketlerine gitmesinden dolayı kurslara ara verildiği ve Kars halkı için ayrıca yeni kursların önümüzdeki günlerde açılacağı öğrenildi.

kars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(1).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(3).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(4).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(2).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(5).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(6).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(7).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(8).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(9).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(10).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(11).jpgkars-kultur-ve-sanat-evi-kapaniyor-mu-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler