Kars Kültürü, İstanbul'a Taşındı!

Kars Kültürü, İstanbul'a Taşındı!

19'uncu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'ndaki (EMİTT) yerini alan Kars, yöresel tatlarından turizmine kadar birçok değerini İstanbullu'lara tanıttı.

Kars Kültürü, İstanbul'a Taşındı!

19’uncu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndaki (EMİTT) yerini alan Kars, yöresel tatlarından turizmine kadar birçok değerini İstanbullu’lara tanıttı.

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirlere kapılarını açtı. Fuara katılan Kars standı da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Mürteza Karaçanta ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, standı ziyaret eden ziyaretçilerle sohbet etti. Stantta Kars’ın doğal, kültürel ve turizm açısından dikkat çeken özellikleri ziyaretçilere tanıtılırken, Kars’ın birbirinden lezzetli yiyecekleri de beğeniye sunuldu.

“İMKANLARIMIZI HALKIMIZLA BULUŞTURUYORUZ”

İstanbullulara Kars kültürünü anlatan Kars Valisi Günay Özdemir, “Türkiye’nin tanıtımı, illerin tanıtımı için ulusal ve uluslararası anlamda çok güzel faaliyetler. Şuanda bizler de Kars’ımızın tarihini, kültürel ve doğal güzelliklerimizi bunun yanı sıra sportif anlamdaki bütün imkanlarımızı burada halkımızla buluşturuyoruz ve tanıştırıyoruz” dedi.

“KARS, 950 YILLIK KADİM BİR ŞEHİR”

Kars Belediye Başkanı Mürteza Karaçanta ise, “Kars’ın tanıtımını anlatmakla bitirmemiz mümkün değil. Çünkü Kars 950 yıllık bir geçmişe sahip. Böyle bir tarihi olan kadim bir şehirdir. Dolayısıyla turizm potansiyeli olarak da hayvancılık potansiyeli olarak da gerçekten yüksek bir yerde. Balı, kaşar peyniri, gravyeriyle çok önemli bir yerde bulunuyor. Bunun yanında Selçuklunun eserlerinin de sergilendiği çok güzel bir şehir” şeklinde konuştu.

SARIKAMIŞ’IN KAYAK MERKEZLERİ TANITILDI

Sarıkamış’ın önemli bir kış turizmi merkezi olduğuna dikkat çeken Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, “Sarıkamış’ta Türkiye’nin değil dünyanın en güzel kayak merkezi var. Kristal toz kar dediğimiz kar, dünyada bir Alplere yağıyor bir de Sarıkamış’a yağıyor. Kristal toz kar dediğimiz kayağa en elverişli kar, Sarıçam ormanlarında mevcut. Nem oranı çok düşük olduğu için yağan kar kristal toz şeklinde kalıyor. Biz buraya geldik ve kayak merkezimizi tanıtıyoruz, Sarıkamış’ımızı tanıtıyoruz” dedi.

Fuar, 25 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

kars-kulturu,-istanbula-tasindi!-(3).jpg

kars-kulturu,-istanbula-tasindi!-(1).jpg

kars-kulturu,-istanbula-tasindi!-(4).jpg

kars-kulturu,-istanbula-tasindi!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler