Kars Lojistik Merkeze Kavuşuyor

Kars Lojistik Merkeze Kavuşuyor

Kars Lojistik Merkezin Temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Tarafından Atılıyor

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Lojistik Merkezi’nin temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından 07 Nisan 2017 Cuma günü Kars OSB yanındaki alanda düzenlenen törenle atılacak.

Proje ve ihale süreçleri tamamlanan Kars Lojistik Merkezi, Organize Sanayi Bölgesi yanındaki 300 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak.

Yüklenici firma ile 94 milyon 300 bin TL bedelle imzalanan sözleşme kapsamında inşa edilecek lojistik merkezin içerisinde toplam 16 kilometre uzunluğunda 27 adet demiryolu hattı inşa edilecek.

Demiryolu ünitelerinin yanı sıra her türlü idari ve sosyal donatıların bulunduğu Lojistik Merkezin ulusal demiryolu bağlantısı,  inşa edilecek 6, 2 kilometrelik iltisak hattı ile sağlanacak.

Kars Lojistik Merkezi, Sivas’ta Yüksek Hızlı Tren hattı ile bütünleşecek Kars- Sivas hızlı tren hattı ve bu yıl içinde hizmete açılacak Kars-Tiflis-Bakü demiryoluyla bölgenin ve Kafkasların lojistik üssü adayı olacak.

Yıllık 412 bin ton taşıma kapasitesi ve 175 bin metrekare konteyner stok alanına sahip Kars Lojistik Merkezi projesi tamamlandığında yaklaşık 500 kişi istihdam edecek.

7 ADET LOJİSTİK MERKEZ HİZMETE AÇILDI

Ülkemizde 20 noktada yapımı planlanan lojistik merkezlerden bugüne kadar; Samsun(Gelemen), İstanbul(Halkalı), Eskişehir(Hasanbey), Denizli(Kaklık),  Kocaeli(Köseköy),  Uşak ve Balıkesir(Gökköy) olmak üzere 7 adet lojistik merkez hizmete açıldı.

Diğerler lojistik merkezlerin inşa, proje, ihale ve kamulaştırma süreçleri devam ediyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler