Kars Manşet 3 ay önce duyurmuştu! Hastane doldu taştı!

Kars Manşet 3 ay önce duyurmuştu! Hastane doldu taştı!

Şebeke suyunun temiz olduğunu, çocuklarda oluşan ishal ve kusma şikayetinin kayısı yemekten olduğunu iddia eden yetkililer, kayısı mevsimi geçmesine rağmen çocuklarda oluşan ishal ve kusma şikayetinin önüne geçemiyorlar.

Kars Manşet Gazetemizde yaklaşık 3 ay önce Kars’ın Kağızman İlçesinde şebeke suyuna kanalizasyon şebekesinin karıştığını ve bu durumun ciddi sıkıntıları neden olacağını duyurmuştuk. Durumu ciddiye almayan yetkililerin yüzünden ilçede çocuklar ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye ve sağlık ocaklarına akın ediyor. Yaklaşık 2 ayda 700 kişiden fazla kişi hastanelere ve acil servislere başvurdu.

Yaklaşık 2 aydır Kağızman genelinde başlayan ishal ve kusma salgınına yetkilerin sesiz kalması vatandaşı çileden çıkartı. Hastanede yoğun mesai harcayan doktor ve sağlık çalışanları gelen vakalara yetişemez hale geldi, corona vakaları ile mücadele eden sağlık çalışanlarına birde ishal vakalarının eklenmesi sağlık hizmetlerini tıkanır hale getirdi.

Yetkililer Nerde: vatandaşlar ishal vakalarının neden kaynaklandığını araştırmayan ve sesiz kalan yetkililere tepki gösterdi bazı aileler evimizde bütün çocuklar ishal oldu, kusmaya başladı ne yapacağımızı şaşırdık diyerek salgının biran önce neden kaynaklandığının bulunmasını istediler.

Hastaneye bazı günlerde günlük ishal ve kusma vakalarından kaynaklı 90 kişinin başvurması durumun ciddiyetini ortaya çıkartıyor. 1 ay önce görüştüğümüz Kağızman Devlet Hastanesi Başhekimi Cevahir Alioğlu, Kağızman belediyesi ile görüştüklerini içme sularının temiz olduğu yanıtını aldıklarını belirterek ilçede kayısı zamanı olduğu için fazla kayısı tüketmenin de ishale neden olabileceğini söylemişti, fakat kayısı zamanı geçmesine rağmen ishal ve kusma vakalarındaki artış devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler