Kars merkezli FETÖ/PDY operasyonlarında 5 asker gözaltına alındı

Kars merkezli FETÖ/PDY operasyonlarında 5 asker gözaltına alındı

Kars merkezli Ankara, İzmir ve Yozgat’ta düzenlenen eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonlarda 5 askeri personel gözaltına alındı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve askeri yapılanma içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanması için Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerin çok yünlü çalışmaları devam ediyor.

Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; ilimizdeki FETÖ/PDY Terör Örgütünün mahrem yapılanmasında yer alan kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki diğer örgüt üyeleri ile haberleşmek amacıyla kullandıkları değerlendirilen telefon hatlarının tespitinin yapıldığı bildirildi.

Bu hatları kullanan 2 uzman çavuş, 2 astsubay, 1 Üsteğmen olmak üzere 5 Askeri personelin açık kimlik bilgileri, ikamet adresleri tespit edildi. 12 Nisan 2018 günü Kars Merkezli, Ankara, İzmir ve Yozgat illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda bu şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 askeri personelin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde haklarında yapılan yasal işlemlerin ardından dün Kars Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildikleri bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca ilimiz genelinde terör örgütü mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmaların, demokratik  hukuk  kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edeceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler