Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in Bayram Mesajı Okundu

Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in Bayram Mesajı Okundu

Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in Kurban Bayramı mesajı, At Heykeli önünde okundu.

Kars Milletvekili Bilgen’in Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevinden Kars halkına gönderdiği bayram kutlama mesajı, Danışmanı Hayati Memetoğlu tarafından gazetecilere de iletildi. Mehmetoğlu beraberinde HDP Kars İl Başkanı Cengiz Topbaşlı, HDP’li Nuriye Erkmen ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)Kars Merkez İlçe Başkanı Cengiz Anli ile birlikte Ayhan Bilgen’in mesajının yazılı olduğu bildiriyi At Heykeli çevresinde Karslılara dağıttı.

Bilgen, Bayramların yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen umutlu olma, paylaşma ve dayanışmanın ifadesi olduğunu söyledi.

Bilgen mesajında, İslam dünyasının ve Türkiye’nin bir bayrama daha büyük acılar içinde girdiğini de ifade ederek, “Açlıktan ve ilaçsızlıktan çocukların ölüme mahkûm edildiği bir coğrafyada gerçek bayramları hak edecek bilinç, duyarlılık ve sorumlulukla hareket etmeliyiz. Sorunların konuşarak barış içinde çözme yetiği, insana lütfe edilmiş büyük bir nimettir. Aklı ve ahlakı toplumsal hayatımızda ilişkilerimizin dışına itmek sadece acılarımızı büyütmektedir. Bayram her türlü iktidar hırsının, kurban edilmesidir. İnandığı değerler için fedakârlıktan çekinmeyen herkesin Kurban Bayramını kutluyor, esenlikler diliyorum.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler