Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in Berat Kandili Mesajı

Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in Berat Kandili Mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Milletvekili Beyribey'in yayınladı mesaj şöyle:

"Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca mübarek Ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi; inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcının sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir.

Berat’ın özünde günahlardan arınma, Yüce Allah’ın rahmetine ulaşma ve bağışlanma vardır. İlahi rahmet ve mağfiret bu gecede doruk noktasına ulaşır. Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) ümmetine şefaat hakkının bu gecede verileceği bildirilmiştir. Berat gecesi; günahların affolunması, nefsin esaretinin sona ermesi, Rahmet’i Rahman ile kuşatılma gecesidir. Cenabı Allah’ın biz kullarına; yok mu af dileyen? Affedeyim! Yok mu, rızık isteyen? Rızkını vereyim! Yok mu derman isteyen? Dermanını vereyim! Dediği bu mübarek beraat gecesinde Rabbim cümlemizi hazinesinden rızıklanan kullarından eylesin!

İnanıyorum ki, bu berat gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır. Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah ve ekonomik kalkınma mücadelesi kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam âleminin Berat gecesini tebrik ediyor ve bu vesile ile tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Dualarda ve gönüllerde buluşmak dileğiyle selamlar, sevgiler."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler