Kars Milletvekilinden Kars Eski Valisine Tepki

Kars Milletvekilinden Kars Eski Valisine Tepki

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Sarıkamış ne kadar soğuk olursa olsun, Kars ne kadar soğuk olursa olsun, insanlarının yüreği sıcak, duyguları ve coşkularının ise, o Validen daha fazla olduğuna eminim." dedi.

Edirne'nin kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşma yapan Edirne Valisi Günay Özdemir'in sözlerine Kars’ta tepkiler çığ gibi büyüyor.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, devlet görevlilerinin konuşmalarının ayrıştırıcı değil birleştirici olmalı gerektiğini kaydederek, "Bir zamanlar Kars'ta Valilik makamında bulunmuş olan ve şimdi Edirne Valisi olarak görev yapan Günay Özdemir'in, mealen; Karslıların, coşkudan ve duygudan yoksun, Ülkesini, toplumunu ve toplumsal değerlere olan sevginin görev yaptığı şehirle mukayese ettirerek, Karslılara karşı büyük bir vefasızlık göstermiş olmasını üzüntüyle karşılıyorum. Kaldı ki, Sarıkamış ne kadar soğuk olursa olsun, Kars ne kadar soğuk olursa olsun, insanlarının yüreği sıcak, duyguları ve coşkularının ise, o Validen daha fazla olduğuna eminim. Hiç bir devlet görevlisi ve hele hele bir Vali haddini aşarak, bir ilin insanlarının duygularını başka bir ilin insanlarının duyguları ile yarıştırma çabası içine  girmemelidir. Oysa, Kars'tan Edirne'ye kadar tüm halkımızın isteği "Ortak Vatan, Demokratik Cumhuriyettir" bu nedenle devlet görevlilerinin konuşmaları ayrıştırıcı değil birleştirici olmalıdır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler