Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 19 Mayıs mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 19 Mayıs mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"Kurtuluş Savaşının başladığı 19 Mayıs 1919, aziz milletimizin milli mücadeleyle makûs talihini tersine çevirmeyi başardığı bir kahramanlık destanının tarihidir. Bir dönüm noktası olan bu tarihte, karaman milletimiz esareti asla ve kat’a kabul etmeyeceğini bütün dünyaya haykırmış ve göstermiştir.

Bu destan, şanlı tarihimizdeki müstesna destanlarından biridir. Milletimizin sahip olduğu yüksek ruh ve şuurdan tevellüt etmiştir. Büyük bir ferasetle ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik ruhuyla en zorlu şartlarda en büyük hadiselerin üstesinden gelmesini bilen bir milletiz.

Bu gün kahramanlıklarıyla iftihar ettiğimiz şanlı ecdadımızın çok büyük emek ve zahmetlerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, bizlere, özellikle yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize emanettir. Bu emanet ilelebet yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyetin kurucusu olan bütün kahramanlarımızı, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Aziz milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor ve tüm milletimize selam sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler