Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 19 Mayıs ve Kadir Gecesi mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 19 Mayıs ve Kadir Gecesi mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 19 Mayıs ve Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

VEKİLLERİN 19 MAYIS MESAJI

Milli Mücadele’nin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919, şanlı tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşının başladığı bu tarihte, milletimiz bir kahramanlık destanı yazarak makûs talihini tersine çevirmeyi başarmıştır. Esareti asla kabul etmeyeceğini haykıran milletimiz, vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Şanlı tarihimiz kahraman milletimizin müstesna destanlarıyla doludur. Bu destanlar milletimizin sahip olduğu ruh ve şuurdan doğmuştur. Birlik ve beraberlik içinde en zorlu şartlarda en büyük hadiselerin üstesinden gelmesini bilmiş bir milletiz.

Bu gün kahramanlıklarıyla iftihar ettiğimiz şanlı ecdadımızın nice emek, nice zahmetlerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, bizlere, özellikle yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize emanettir. Bu emanet ilelebed yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyetin kurucusu olan bütün kahramanlarımızı, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Aziz milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor ve tüm milletimize selam sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.

VEKİLLERİN KADİR GECESİ MESAJI

İslam dünyası olarak güzelliklerini yaşayıp müşahede ettiğimiz on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşmış bulunuyoruz. Bu mübarek aya veda ederken, bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini idrak edeceğiz.

Fazileti büyük bir gece olan Kadir gecesi hakkında, Kur’an-ı Kerim’de Kadir sûresinde şöyle buyuruluyor: “Biz onu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” Yine Duhan sûresinde; “Biz Kur’an’ı kutlu bir gecede indirdik” buyuruluyor.

Peygamber efendimiz (S.A.V.), kendisine peygamberliğin verildiği gece olan Kadir gecesi hakkında, şöyle buyurmaktadır: “Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin- kul hakkı hariç- geçmiş günahları bağışlanır.” 

Mana ve mahiyeti itibariyle çok kıymetli ve çok mübarek bir gece olan Kadir gecesini en iyi şekilde ihya edebilmeyi temenni ediyoruz. Hemşerilerimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kadir gecesini can-ı gönülden tebrik ediyor, iki cihan saadetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler