Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 23 Nisan mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 23 Nisan mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Arslan ve Kılıç'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Millet olarak her yıl 23 Nisan gününü büyük bir coşku, heyecan ve gurur içinde ‘Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak kutlamaktayız.

Millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dualarla açıldığı ve milli egemenliğin ilan edildiği gün olan 23 Nisan günü, milletimizin iftihar günüdür. Bizler, milletin vekilleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin mensubu olmaktan şeref duyuyor ve milletimizin aydınlık geleceği için gayretle çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan yeni nesillere daha müreffeh bir ülke bırakma idealiyle yürüyoruz.

Gücümüzün kaynağı milli egemenliktir. Mustafa Kemal’in, 1 Nisan 1923'te mecliste söylediği gibi; “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da hâkimiyet-i milliyedir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Sevgili çocuklarımızın ve tüm milletimizin sevinç ve gurur günü olan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler