Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Avukatlar Günü mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Avukatlar Günü mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Arslan ve Kılıç'ın mesajı şöyle:

"Hakkın ve hukukun muhafazası için önemli sorumluluklar üstlenen Avukatlarımızın Avukatlar Gününü yürekten kutluyoruz.

Avukatlık mesleği hukuk sisteminde çok önemli bir yere sahiptir. Avukatlar, devlet ve vatandaş münasebetlerinin sağlıklı bir şekilde yürümesi ve toplum barışının temini bakımından da vazgeçilmez bir hizmet icra etmektedirler. Elbette avukatlık mesleği sadece iş ve dava takiplerine münhasır değildir. Avukatlar aynı zamanda hukuki meselelerde danışmanlık, arabuluculuk ve hakemlik gibi önemli vazifeleri de yerine getirmektedirler. Dolayısıyla, avukatlık mesleğine bir bütün olarak bakıldığında vatandaş, toplum ve devlet münasebetlerinde elzem bir ihtiyaca cevap veren çok kıymetli bir meslek olduğu açık bir şekilde görülmektedir.

Fertleri temsilen kutsal olan savunma haklarını yerine getirirken muhtelif zorluklarla karşılaşan avukatlarımızın her zaman yanındayız. AK Parti Hükümetleri döneminde yapılan adalet reformuyla avukatlarımız mesleklerini daha rahat icra edebilecek imkânlara sahip olmuşlardır.

Bilvesile, toplumda saygın bir yere sahip olan kıymetli avukatlarımızın Avukatlar Gününü en içten dileklerimizle tebrik ediyor, sağlık ve huzur içinde başarı dolu bir yaşam dileğiyle selam ve saygılar sunuyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler