Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Çanakkale Zaferi mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Çanakkale Zaferi mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yıldönümünü millet olarak gururla kutlamaktayız. Bu büyük zafer, tarihimizi yaldızlayan en önemli destanlarımızdan biridir. Bu gün tarihe şeref veren kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırasını hep beraber yâd etmekteyiz. Milletimizin bu şanlı zaferinin 105. yıldönümünü en kalbi duygularımızla kutluyoruz.

Çanakkale’de yurdumuzun dört bir yanından olduğu gibi, Serhat Şehri olan Gazi Kars ilimizden de çok sayıda şehidimiz vardır. Aziz şehitlerimizi bu anlamlı günde rahmetle ve minnetle anıyoruz. Çağlar açıp çağlar kapayan bu millet, en zor zamanlarında en büyük destanlar yazmasını bilmiştir.

Çanakkale Zaferi; altı yüzyıl üç kıtaya hükmeden şanlı Osmanlının son zaferi ve İstiklal harbinin habercisidir. "Yedi Düvel"in "hasta adam" dedikleri Osmanlıya son darbeyi vurmak isterken kazdıkları kuyuya düştükleri yerdir.

Çanakkale zaferi; yüreklerin bir olup attığı birliğin timsali ve bir inanç zaferidir. Şehitlerimizin kanıyla sulanan vatan toprağı olan Çanakkale, iman ve vatan aşkının birleşik süper güce meydan okuduğu yerdir. Cenab-ı Hakkın (c.c.) inayetiyle, Allah ve Peygamber aşkıyla gözünü kırpmadan, korkusuzca düşmana karşı koyan Mehmetçiğin tarih yazdığı altın sayfanın adıdır Çanakkale. Bir ebediyet destanı yazan ve bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden Mehmetçik, savaşa giderken dönmeyi düşünmedi, gerçek vuslata koştu, şehitlik mertebesine ulaştı.

Bu duygularla tekrar 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yıldönümünü yürekten kutluyor, tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler