Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Kars'ın kurtuluşu mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Kars'ın kurtuluşu mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"Kurtuluş savaşıyla, 30 Ekim 1920 tarihinde 43 yıllık düşman işgaline son verilerek vatan topraklarına katılan Serhad şehrimiz Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü sadece Kars’lılar olarak değil, bütün bir millet olarak idrak ediyor ve kutluyoruz.

Doğu cephesi komutanı Kazım Karabekir Paşa ve komutasındaki birliklerin kahramanlıkları neticesinde yeniden vatan topraklarıyla bütünleşen Kars’ın kurtuluş zaferi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümetinin ilk resmi zaferidir. Yine Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ilk resmi anlaşmasını da bu zaferin akabinde Gümrü Anlaşmasını imzalayarak yapmıştır.

Kars Anadolu’ya açılan kapı ve yiğitlik diyarıdır. Kurtuluşuyla Anadolu’nun kurtuluşunda kilit bir rol oynamış olan Serhad ilimiz Kars’ın kurtuluşunun 99. Yıldönümünü gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve Kazım Karabekir Paşa olmak üzere yüreğimizde hep yaşayan şehit ve gazilerimizi, yüce ecdadımızı minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler