Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Sarıkamış harekâtının yıldönümü mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Sarıkamış harekâtının yıldönümü mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış harekâtının 106. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"Kahraman Mehmetçik bundan 106 yıl önce 1914'te bu vatan toprakları için kar, kış, ayaz demeden, emre itaat edip yollara düştü. Vatan savunması için Sarıkamış harekâtında çok zor şartlarda yollara düşerek şehadete ulaşan vatan evlatlarını, şehadetlerinin yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Vatan ve millet sevgisi, vatan ve millet uğrunda toprağa düşen kahramanlarımızı anlamakla pekişir ve anlam kazanır. Birlik ve beraberliğimiz, şehitlerimizi anmak, anlamak ve anlatmakla kuvvet bulur.

Bu gün hepimizin yapması gereken en önemli şeylerden biri, vatan ve millet uğrunda her tehlikeyi göze alarak emre mutlak itaat eden, halkımızın ifadesiyle “kar, kış, kıyamet” demeden ve ardına bakmadan bütün zor şartlar içinde yollara düşen, Allahuekber dağlarında Allahuekber nidalarıyla şehit olup yücelen ecdadın sahip olduğu o yüksek ruhun bilincinde nesiller yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyor, Sarıkamış harekâtının 106. Yıldönümünün şehitlerimizi hakkıyla anlamaya ve gelecek nesillere hakkıyla anlatmaya vesile olması dileğiyle selam ve saygılar sunuyoruz."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler