"Kars Minyatür Geleneksel Giysileri" sergisi açıldı

"Kars Minyatür Geleneksel Giysileri" sergisi açıldı

Kars'ın kültürel miraslarından biri olan geleneksel giysileri tanıtmak ve yaşatmak adına "Kars Minyatür Geleneksel Giysileri" sergisi açıldı.

Volkan KARABAĞ

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Emine Erdoğan tarafından hazırlanan "Kars Minyatür Geleneksel Giysileri" adlı kişisel sergi ve workshop açılışını Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Halk Eğitim Müdürü Abdullah Aldemir, Serhat Kalkınma Ajansı Turizm ve Çevre Birim Başkanı Çağrı Esatoğlu, Kars Halk Kütüphane Müdürü Şahin Yılmaz, Prof. Dr. Muzaffer Alkan, Prof. Dr. Sevil Badolova, Prof. Dr. Burhan Özba, Prof. Dr. Alparslan Yüce gerçekleştirdi.

Açılış sonrası sergiyi gezen Kapu ve Çetin’e Erdoğan tarafından bilgi verildi. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağında açılan sergi tüm Kars halkının beğenisine sunuldu.

kars-minyatur-geleneksel-giysileri-sergisi-acildi-(1).jpegkars-minyatur-geleneksel-giysileri-sergisi-acildi-(2).jpegkars-minyatur-geleneksel-giysileri-sergisi-acildi-(3).jpegkars-minyatur-geleneksel-giysileri-sergisi-acildi-(4).jpegkars-minyatur-geleneksel-giysileri-sergisi-acildi-(5).jpegkars-minyatur-geleneksel-giysileri-sergisi-acildi-(6).jpegkars-minyatur-geleneksel-giysileri-sergisi-acildi-(7).jpegkars-minyatur-geleneksel-giysileri-sergisi-acildi-(8).jpegkars-minyatur-geleneksel-giysileri-sergisi-acildi-(9).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler