Kars Mutfağı Kışa Hazır

Kars Mutfağı Kışa Hazır

KIŞLIK YİYECEKLER RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

Kaz etinden balına, kaşar peynirinden çeçiline, Kağızman pestilinden dutuna, aşmasından hoşaflık eriğine kadar onlarca lezzetin kış mevsimi boyunca sofraları süslediği Kars’ın kışlık mutfak lezzetleri raflardaki yerini aldı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en soğuk illerinden olan, kış mevsimlerinde eksi 40’ların bile görüldüğü kentte yaz mevsiminde üretilen yiyecekler kış mevsimi boyunca Karslıları sıcak ve zinde tutuyor. 8 ayı kış, 4 ayı yaz olan kentte insan vücudunu sıcak tutan yiyeceklerin başında ise Kars kazı, kaşarı, çeçil peyniri, Kağızman pestili, dutu, kayısısı, eriği geliyor. Tertemiz doğasında yetişen bin bir çeşit bitkiden beslenen hayvanlardan elde edilen doğal ve organik ürünlerden gravyer, kaşar ve çeçil peyniri sofralardan eksik olmuyor.

Bu doğal ürünlerin satışının yapıldığı işyerlerinde de bu günlerde hazırlıklar artırıldı. Ürünler raflara dizildi ve müşteriler bir bir akın etmeye başladı.

Kars mutfağının lezzetlerini iyi bilenlerden Özkan Markoç ürünleri tek tek tanıtıp satıya hazır olduğunu anlattı.

Şöregel Peynircilik Sahibi Atalay Danyıldız da, işyerlerinde kış mevsimi boyunca sofralardan eksik olmayan ürünlerin satışından memnun olduklarını belirterek, müşteriye kaliteli ve Kars’a özgü ürünleri sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.  kha

Önceki ve Sonraki Haberler