Kars Müzesi erişilebilir hale geldi

Kars Müzesi erişilebilir hale geldi

Kars Müzesi’ne engelli asansörü, rampası ve tuvaleti yapılarak erişilebilir hale getirildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

1959 yılında birçok uygarlığa binlerce yıldan bu yana ev sahipliği yapan Kars’ta hizmete giren Müzeyi ziyarete gelen engelli vatandaşların ikinci katı da ziyaret etmesi artık mümkün hale geldi.

Tasarruflu led lambaları ve yeni güvenlik kameralarının da takıldığı Kars Müzesine engelli asansörü, engelli rampası ve engelli tuvaleti yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Müze Müdürü Yücel Kumandaş, “Müzemizin açılışından itibaren ihtiyaç olan engelli ziyaretçilerimizin müzemizi ziyaret edebilmesi için bugüne kadar yapılamamış olan engelli asansörümüzü müzemize kazandırdık ve ilk ziyaretçilerimizi de kabul etmeye başladık. Engelli asansörümüz ile birlikte engelli rampamızı ve engelli tuvaletimizi de yaptırdık. Bunların yanında eski floresan lambalarımızı yeni led lambalarımızla değiştirdik, güvenlik kameralarımızı yeniledik, müzemizin ismini gösteren tabelamız yoktu onu yaptırdık ve dış aydınlatmamızı yaptık. Müzemizi iyi bir hale getirmeye çalıştık. Tabi eksikliklerimiz bunlarla da bitmiyor. Eksikliklerimizi de yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

kars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(1).jpgkars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(2).jpgkars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(3).jpgkars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(4).jpgkars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(9).jpgkars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(10).jpgkars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(8).jpgkars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(5).jpgkars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(6).jpgkars-muzesi-erisilebilir-hale-geldi-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler