Kars, Osmanlı Mahallesiyle Hayat Bulacak

Kars, Osmanlı Mahallesiyle Hayat Bulacak

İçişleri Bakanı Süleymen Soylu, Osmanlı Mahallesi projesinin maketini inceledi.

Her karış toprağında şehitleri barındıran, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kars Osmanlı Mahallesi Projesi ile tarihiyle bütünleşecek. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan talimatlarıyla başlatılan Osmanlı Mahallesi Projesi’nin maket görselleri Karslıları heyecanlandırdı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kars’a gelen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu Valilik ziyaretinde Vali Rahmi Doğan'dan Osmanlı Mahallesi Projesi hakkında bilgi aldı. İçişleri Bakanı Soylu ise marka şehir olma yolunda bu projenin Kars'a çok büyük değer katacağını söyledi. 

Kars Kalesi eteklerinde tarihi dokuya uygun bir şekilde yapılacak Osmanlı Evleri için önümüzdeki günlerde kazma vurulması bekleniyor. Bölgede bulunun gecekonduların yıkım çalışmaları ise tamamlandı.

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kars Kalesi, Kümbet Cami, Evliya Cami ve Ebul Hasan Harakani Türbesi’nin bulunduğu bölgede oluşturulacak Osmanlı Mahallesi Kars turizmine farklı bir ivme kazandıracak.

kars-osmanli-mahallesiyle-hayat-bulacak-(3).jpgkars-osmanli-mahallesiyle-hayat-bulacak-(1).jpgkars-osmanli-mahallesiyle-hayat-bulacak-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler