Kars polisi ev ve araç aramasında uyuşturucu yakaladı

Kars polisi ev ve araç aramasında uyuşturucu yakaladı

Kars polisi önceden belirlediği 1 ev ve 1 arabada arama yaptı. Yapılan aramada 282,91 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu kullanan, tacirliğini yapan şahısların tespiti, kaçakçılık faaliyetlerinin engellenmesi, tespit edilmesi ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yaptı.

Polis ekiplerinin 1 - 16 Nisan 2019 tarihleri arasında önceden belirlediği 1 ev ve 1 araç aramasında toplam 282,91 gram uyuşturucu madde ele geçirdi. Ekipler, aramalarda uyuşturucu madde bulunduran toplam 5 şüpheli şahsı gözaltına aldı. Şüphelilerden 3’ü hakkında TCK-191 (Kullanmak İçin Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçundan, 2’si hakkında ise TCK-188 (Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti) kapsamında adli işlem başlatıldı. Gözaltına alınan toplam 5 kişiden 1’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca yapılan uygulamalarda M.E.Ö. isimli şahsın taşıdığı poşette de arama yapan ekipler 80 paket değişik markalarda kaçak sigara ele geçirdi. Çeşitli suçlardan da aranan 25 şahıs yakalanırken, bu şahıslardan 10 şahıs tutuklanarak ceza evine gönderildi, 15 şahıs adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Toplumuzun huzur, güven ve sağlığını tehdit eden suç ve suçlularla etkin mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir.” denildi.

kars-polisi-ev-ve-arac-aramasinda-uyusturucu-yakaladi-(2)-001.jpgkars-polisi-ev-ve-arac-aramasinda-uyusturucu-yakaladi-(1)-001.jpgkars-polisi-ev-ve-arac-aramasinda-uyusturucu-yakaladi-(3).jpgkars-polisi-ev-ve-arac-aramasinda-uyusturucu-yakaladi-(4).jpgkars-polisi-ev-ve-arac-aramasinda-uyusturucu-yakaladi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler