Kars Satranç Şampiyonları belli oldu

Kars Satranç Şampiyonları belli oldu

Kars'ta düzenlenen Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrenciler kupa sevinci yaşadı

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasında ilk 3 dereceye giren okullar belli oldu.

Kars Öğretmen Evinde düzenlenen turnuvaya, il merkezi ve 7 ilçeden 37 takımdan oluşan 180 öğrenci katıldı.

Okul Sporları faaliyet programı kapsamında devam eden turnuvada 180 öğrenci minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde kıyasıya mücadele verdi. Aynı zamanda da satranç öğrendi.

Beş gün süren 2017 - 2018 Okullararası Satranç Turnuvasında, Yıldızlar Genel Satranç İl Birinciliğinde mücadele eden okul takımlarından KAKÜV Ortaokulu 1’inci, Kümbetli Ortaokulu 2’inci, Aydın Tanrıverdi Ortaokulu 3’üncü oldu. Yıldızlar Kız Satranç İl Birinciliğinde KAKÜV Ortaokulu 1’inci, Susuz İncesu YBO 2’inci ve Arpaçay YBO 3’üncü oldu. Gençler Genel Satranç İl Birinciliği Kars Fen Lisesi 1’inci, Kars Alparslan Anadolu Lisesi 2’inci, Kağızman Anadolu Lisesi 3’üncü, Gençler Kız Satranç İl Birinciliğinde Kağızman Anadolu Lisesi 1’inci, Kars Alparslan Anadolu Lisesi 2’inci ve Digor Anadolu Lisesi ise 3’üncü oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından desteklenen turnuva sonucunda dereceye giren okul takımlarına kupa ve katılım belgelerini, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Şube Müdürü Osman Urlunç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Barış Sarı ve turnuvanın hakemleri ve hocaları verdi.

Satranç Turnuvası ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Barış Sarı, minikler, küçükler, gençler ve yıldızlar turnuvasına 37 takımdan oluşan 180 öğrenicinin katıldığını söyledi.

Turnuvada dereceye okul takımlarının, 29 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında bölge şampiyonasında Kars’ı temsil edeceklerini de açıklayan Sarı: “Bölge birinciliklerinde de başarılı olan sporcularımız daha sonra muhtelif tarihlerde düzenlenecek olan Türkiye Okullararası Satranç Şampiyonasın da ilimizi temsil etmeye devam edecekler. Bir yıldır Türkiye Satranç Federasyonunun il temsilciliğini yürütüyorum. Kafkas Üniversitesinde ki görevimin dışında gençlere ve çocuklara satrancı öğretmeye, sevdirmeye ve bu turnuvaları yönetemeye çalışıyoruz. Turnuvaya emek veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Gökhan Altun, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Gürsel Polat’a ve öğrencilerimizi ziyaret eden 14. Mkz. Piy.Tug. Kom. Tuğgeneral Turan İnan’a teşekkür ediyorum dedi.

Dereceye giren öğrenciler, kupa ve katılım belgelerini aldıktan sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek başarılarını kutladılar.

kars-satranc-sampiyonlarini-secti-(1).jpgkars-satranc-sampiyonlarini-secti-(2).jpgkars-satranc-sampiyonlarini-secti-(3).jpgkars-satranc-sampiyonlarini-secti-(4).jpgkars-satranc-sampiyonlarini-secti-(5).jpgkars-satranc-sampiyonlarini-secti-(6).jpgkars-satranc-sampiyonlarini-secti-(7).jpgkars-satranc-sampiyonlarini-secti-(8).jpgkars-satranc-sampiyonlarini-secti-(9).jpgkars-satranc-sampiyonlari-belli-oldu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler